Krustader med krebsehalesalat
Krustader kaldes ofte for "tartelettens lille fætter". Det er små, sprøde skåle, traditionelt lavet med et specielt krystadejern af en tynd dej, der koges i olie. Krustader kan købes færdige og fyldes med lækkert fyld, fx med reje- eller krebsehalesalat, rogn, agurk og løg som i denne opskrift. De fyldte krustader er lækre, smukke og indbydende hapsere, fx som en lille appetizer eller snack til festlige lejligheder som nytår. Fyldet kan laves i forvejen, så krustaderne blot skal anrettes lige inden serveringen.
Ingredienser
Fyld
|
2 dl
Creme fraiche 38%
|
|
|---|---|
|
1
Skoleagurk i små tern
|
|
|
½
Lille rødløg
|
|
|
2 spsk
Finthakket frisk dild
|
|
|
½
Citron (usprøjtet) - skal og saft heraf
|
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
175 g
Krebsehaler eller rejer - drænede eller optøede
|
|
24
Krustader
|
|---|
Topping
|
50 g
Ørredrogn
|
|
|---|---|
|
½
Slank skoleagurk i papirstynde skiver
|
|
|
Dildkviste
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Fyldet kan sagtens laves i forvejen, men det er vigtig først at fylde de krustader lige inden de serveres ellers bliver de bløde.
Næringsindhold
Energiindhold:
3974 kJ / 950 kcal
Energifordeling
| Energi | |
|---|---|
| Fiber: | 2,3 g |
| Protein: | 45,2 g |
| Fedt: | 80,1 g |
| Kulhydrat: | 14,2 g |