Lagkage med æble, karamelflødeskum og valnøddekrokant

6 timer
Arbejdstid: 1 time
Lagkage med æble, karamelflødeskum og valnøddekrokant

En skøn lagkage med flødeskum, karamel og æble. Lagkagen kan spises hele året, men passer især godt til efterår og vinter.

  • Arla
  • Opskrifter
  • Lagkage med æble, karamelflødeskum og valnøddekrokant

Ingredienser

Karamel

50 g Valnøddekerner
175 g Sukker (ca. 2 dl)
½ liter Piskefløde
4 Rødkindede æbler, fx gråsten
4 spsk Friskpresset citronsaft
2½ spsk Sukker
½ Rødkindet æble
1 spsk Friskpresset citronsaft
1 spsk Sukker
¼ liter Piskefløde

Sådan gør du

Karamel

  • Læg valnødderne tæt sammen på et stykke bagepapir.
  • Kom sukkeret i en tykbundet gryde i et jævnt lag. Smelt sukkeret ved kraftig varme og uden omrøring til det begynder at gyldne i kanten. Rør til sukkeret er helt smeltet - det går stærkt.
  • Tag gryden af varmen og hæld ca. 4 spsk karamel over valnødderne - brug en metalske.
  • Kom fløden i resten af karamellen og kog blandingen ved jævn varme og under omrøring til karamellen er smeltet igen.
  • Frys karamelfløden i ca. 2 timer.
  • Riv æblerne groft og vend dem efterhånden i citronsaft og sukker, så de ikke bliver brune.
  • Pisk karamelfløden let og luftigt.
  • Læg en lagkagebund på et fad.
  • Fordel halvdelen af de revne æbler på bunden og derefter halvdelen af karamelflødeskummet.
  • Gentag med en bund, resten af de revne æbler og karamelflødeskummet.
  • Læg den sidste bund øverst og stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 3 timer.
  • Skær det halve æble i tynde skiver og læg dem i citronsaft og sukker.

Lige inden serveringen

  • Hak de karamelliserede valnødder groft.
  • Pisk fløden til et let skum.
  • Fordel flødeskummet, fx med en paletkniv, så lagkagen er dækket helt af flødeskum.
  • Pynt med valnøddekrokant og skiver af æble.

Kagen kan stå fra dag til dag i køleskabet, men skal først pyntes med det hvide flødeskum, valnøddekrokant og æble lige inden serveringen.

I stedet for valnødder kan du bruge hasselnødder eller mandler.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

16871 kJ / 4032 kcal

Næringsindhold pr. 100g

829 kJ / 198 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 2,4 % 1,2 g
Kulhydrat: 31,2 % 15,2 g
Fedt: 66,4 % 14,9 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

https://www.arla.dk/opskrifter/lagkage-med-able-karamelflodeskum-og-valnoddekrokant/