Lagkage med æble, karamelflødeskum og valnøddekrokant
6 timer
•
Arbejdstid: 1 time
•
&format=webp)
En skøn lagkage med flødeskum, karamel og æble. Lagkagen kan spises hele året, men passer især godt til efterår og vinter.
Ingredienser
Karamel
50 g
Valnøddekerner
|
|
---|---|
175 g
Sukker (ca. 2 dl)
|
|
½ liter
Piskefløde
|
4
Rødkindede æbler, fx gråsten
|
|
---|---|
4 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
2½ spsk
Sukker
|
½
Rødkindet æble
|
|
---|---|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1 spsk
Sukker
|
¼ liter
Piskefløde
|
---|
Sådan gør du
Karamel
Lige inden serveringen
Kagen kan stå fra dag til dag i køleskabet, men skal først pyntes med det hvide flødeskum, valnøddekrokant og æble lige inden serveringen.
I stedet for valnødder kan du bruge hasselnødder eller mandler.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
16871 kJ / 4032 kcal
Næringsindhold pr. 100g
829 kJ / 198 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,8 g |
Protein: | 2,4 % | 1,2 g |
Kulhydrat: | 31,2 % | 15,2 g |
Fedt: | 66,4 % | 14,9 g |
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.
