Laksemousse
4 timer 40 min
•
Arbejdstid: 40 min
•
Laksemousse er en sikker vinder med sin kombination af laks, syrlig citronsaft og cremet creme fraiche. Denne opskrift på laksemousse er let at lave, og du kan endda forberede den i god tid inden dine gæster ankommer, så du har tid til at byde velkommen og kære dig om dem - inden de skal forkæles med hjemmelavet laksemousse.
Ingredienser
Laksemousse
|
3 blade
Husblas
|
|
|---|---|
|
300 g
Varmrøget laks
|
|
|
2 dl
Finthakket bladselleri
|
|
|
1 tsk
Friskpresset citronsaft
|
|
|
1½ dl
Creme fraiche eller cremefraiche 38%
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
1 dl
Piskefløde
|
Pynt
|
Citroner (usprøjtede) i både og
|
|
|---|---|
|
Blade af bladselleri
|
Tilbehør
|
150 g
Ristet brød eller flutes
|
|---|
Sådan gør du
Laksemousse
Servering af laksemousse
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan skifte 50 g af den kogte laks ud med 50 g finthakket koldrøget laks. Laksemoussen kan også anrettes og serveres i en stor skål (ca. 1 liter).
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
817 kJ / 195 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,1 g |
| Protein: | 10,9 g |
| Fedt: | 12,9 g |
| Kulhydrat: | 9,1 g |
Relateret video
Sådan bruger du husblas
Sådan håndterer du husblas, når du skal lave fromage, cheesecake eller andet, hvor der er brugt fløde.