Laksemousse
                                
                                    4 timer 40 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbejdstid:  40 min
                                
                        
                
                    •
                    
            
        
    Laksemousse er en sikker vinder med sin kombination af laks, syrlig citronsaft og cremet creme fraiche. Denne opskrift på laksemousse er let at lave, og du kan endda forberede den i god tid inden dine gæster ankommer, så du har tid til at byde velkommen og kære dig om dem - inden de skal forkæles med hjemmelavet laksemousse.
Ingredienser
Laksemousse
| 
                                     
                                            
                                                    3 blade
                                                Husblas
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    300 g
                                                Varmrøget laks
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    2 dl
                                                Finthakket bladselleri
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1 tsk
                                                Friskpresset citronsaft
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1½ dl
                                                Creme fraiche eller cremefraiche 38%
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    ½ tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    
                                                Friskkværnet peber
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1 dl
                                                Piskefløde
                                            
                                     
                                 | 
                                
Pynt
| 
                                     
                                            
                                                    
                                                Citroner (usprøjtede) i både og
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    
                                                Blade af bladselleri
                                            
                                     
                                 | 
                                
Tilbehør
| 
                                     
                                            
                                                    150 g
                                                Ristet brød eller flutes
                                            
                                     
                                 | 
                                
|---|
Sådan gør du
Laksemousse
Servering af laksemousse
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan skifte 50 g af den kogte laks ud med 50 g finthakket koldrøget laks. Laksemoussen kan også anrettes og serveres i en stor skål (ca. 1 liter).
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
817 kJ / 195 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,1 g | 
| Protein: | 10,9 g | 
| Fedt: | 12,9 g | 
| Kulhydrat: | 9,1 g | 
            Relateret video
            Sådan bruger du husblas
            
    Sådan håndterer du husblas, når du skal lave fromage, cheesecake eller andet, hvor der er brugt fløde.