Laksemousse
20 min
•
Arbejdstid: 20 min
•
En cremet laksemousse med kold- eller varmrøget laks, creme fraiche, citron, dild og rødløg er både hurtig og nem at lave. Det smager forrygende og er et sikkert hit på frokostbordet eller som en festlig forret. Du kan servere laksemousse med ristet brød eller sprød salat, til blinis eller som fyld i fx sandwich eller vandbakkelser.
Ingredienser
|
2 dl
Creme fraiche
|
|
|---|---|
|
50 g
Bladselleri i små tern
|
|
|
½
Æble i små tern
|
|
|
½
Finthakket rødløg
|
|
|
1 dl
Finthakket frisk dild
|
|
|
1
Citron (usprøjtet)
|
|
|
1½ tsk
Salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
250 g
Varmrøget laks
|
Server fx med
|
6 skiver
Ristet rugbrød
|
|---|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan skifte 50 g af den kogte laks ud med 50 g finthakket koldrøget laks.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
675 kJ / 161 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 3,2 g |
| Protein: | 7,6 g |
| Fedt: | 6,9 g |
| Kulhydrat: | 17,1 g |
På udkig efter flere lækre forretter?