Lammekølle i ovn

Lammekølle i ovn

60+ min
Lammekølle er en dejlig spise, der kan serveres og tilberedes på mange forskellige måder, alt efter udskæring og lyst. Den kraftige smag i kødet kan sagtens tåle følgeskab af andre kraftige smage, så som soltørrede tomater, blå ost eller måske en dejlig chutney. Her en opskrift på lammekølle i ovn, hvor lammekøllen udbenes og fyldes med rosmarin og hvidløg, hvorefter det rosasteges og serveres med en indkogt tomatsauce. Ofte langtidssteges lammekøllen, og er dermed helt gennemstegt. Men prøv den som her - en rosastegt lammekølle i ovn er bare lækkert.

Sådan gør du

Lammekølle
  • Læg lammekølen med skindsiden nedad på et spækbræt. Åbn evt. lammekøllen mere, så kødet danner en fladt stykke på spækbrættet.
  • Fordel salt, peber, hvidløg og rosmarin på kødet.
  • Fold lammekølen sammen og bind den stramt med bomuldssnor.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande og brun lammekøllen i ca. 3 min., til skindet er gyldent.
  • Kom lammekøllen i en bradepande og steg den midt i ovnen.
Tomatsauce
  • Lad imens smørret blive gyldent i en pande og steg løgene ved jævn varme, uden de tager farve i ca. 5 min. Tilsæt de øvrige ingredienser og lad saucen koge ind ved svag varme, i yderligere i ca. 25 min. - eller til den har en jævn tyk konsistens. Smag til. Server saucen til lammekøllen.
Stegetid
  • Ca. 1 time ved 175° - traditionel ovn. Kødet skal have en kernetemperatur på ca. 62°.
Mere inspiration

Lammekølle og flødekartofler er bare et godt match...

Flødekartofler
60+ min
Flødekartofler
(437)
Velbekomme!
Variation

Varier smagen i din lammekølle og skrift rosmarin og hvidløg ud med 1 dl finthakkede semidried tomater, 75 g blå ost i skiver og et rødløg i tynde skiver.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13759 kJ / 3288 kcal

Næringsindhold pr. 100g

490 kJ / 117 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 50,7 % 14,6 g
Kulhydrat: 3,6 % 1 g
Fedt: 45,7 % 6,1 g

Ingredienser

Lammekølle
Udbenet lammekølle (ca. 1 kg)
1
Groft salt
1½ tsk
Friskkværnet peber
Finthakkede fed hvidløg
4
Bløde friske rosmarinkviste
4
Bomuldssnor
Smør
25 g
Tomatsauce
Smør
50 g
Finthakket zittauerløg
1
Finthakkede fed hvidløg
2
Flåede tomater (ca. 400 g)
1 dåse
Vand
2 dl
Hvidvinseddike
1 spsk
Sukker
1 tsk
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber