Lammekølle med flødekartofler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(74 vurderinger)

60+ min

Stegt lammekølle med flødekartofler er en god klassiker. Lammekølle er et lækkert stykke kød til både hverdag og fest. Server lammekølle og flødekartofler med fx en lækker tomatsalat.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Lammekølle

  • 1 lammekølle (ca. 1½ kg)
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 små hele fed hvidløg
  • 50 g smør

Flødekartofler

Tilbehør

  • 600 g dampede grønne bønner og/eller tomatsalat

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Lammekølle

Gnid lammekøllen med rosmarin, salt og peber. Skær hvidløgsfeddene i kvarte, lav små huller i lammekøllen og stik hvidløgsstykkerne heri. Læg kødet på ovnens rist over bradepanden. Fordel smørret på lammekøllen og brun den.

Flødekartofler

Skær imens kartoflerne i tynde skiver. Læg dem lagvis med krydderier, løg og halvdelen af osten i et smurt, fladt ovnfast fad. Hæld fløde over kartoflerne og drys med resten af osten.

Skru ned for ovnen og stil flødekartoflerne ind ved siden af kødet. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 70°. Tag lammekøllen ud og hold den varm. Skær kødet i skiver og server det sammen med flødekartofler og grønt.

Bruning af lammekølle

Ca. 20 min. ved 225° - traditionel ovn.

Stegetid for lammekølle og kartofler

Ca. 1 time og 20 min. ved 175° - traditionel ovn.

Frysetip

Den færdigtilberedte kartoffelgratin kan fryses.

Tips

Brug en eventuel rest kød til madpakken eller til biksemad.
I stedet for ren fløde kan du bruge halvt sødmælk og halvt fløde.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 15380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,6 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 21 %
  • Fedt: 58 %

Print

Kilde:

Vin match

Grenache, syrah, cinsault m.fl. Rhône, Frankrig

Det klassiske vinvalg til denne klassiske ret med lam er en vin fra Sydrhône, fx en god côtes-du-rhône, Vacqeyras eller gigondas Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til kylling

Andre gode forslag