Lammekølle med flødekartofler

Lammekølle med flødekartofler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(84 vurderinger)

60+ min

Stegt lammekølle med flødekartofler er en god klassiker. Lammekølle er et lækkert stykke kød til både hverdag og fest. Server lammekølle og flødekartofler med fx en lækker tomatsalat.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Ingredienser

Antal portioner

Lammekølle

  • 1 lammekølle (ca. 1½ kg)
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 små hele fed hvidløg
  • 50 g smør

Flødekartofler

Tilbehør

  • 600 g dampede grønne bønner og/eller tomatsalat

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Sådan gør du

Sådan gør du

Lammekølle

  1. Gnid lammekøllen med rosmarin, salt og peber. Skær hvidløgsfeddene i kvarte, lav små huller i lammekøllen og stik hvidløgsstykkerne heri.
  2. Læg kødet på ovnens rist over bradepanden. Fordel smørret på lammekøllen og brun den.

Flødekartofler

  1. Skær imens kartoflerne i tynde skiver. Læg dem lagvis med krydderier, løg og halvdelen af osten i et smurt ovnfast fad.
  2. Hæld fløde over kartoflerne og drys med resten af osten.
  3. Skru ned for ovnen og stil flødekartoflerne ind ved siden af kødet.

Lammekølle - fortsat

  1. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 70°. Tag lammekøllen ud og hold den varm.
  2. Skær kødet i skiver og server det sammen med flødekartofler og grønt.

Bruning af lammekølle

Ca. 20 min. ved 225° - traditionel ovn.

Stegetid for lammekølle og kartofler

Ca. 1 time og 20 min. ved 175° - traditionel ovn.

Frysetip

Den færdigtilberedte kartoffelgratin kan fryses.

Tips

Brug en eventuel rest kød til madpakken eller til biksemad.
I stedet for ren fløde kan du bruge halvt sødmælk og halvt fløde.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 15380 kJ / 3676 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,6 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 21 %
  • Fedt: 58 %

Print

Kilde:

Vin match

Grenache, syrah, cinsault m.fl. Rhône, Frankrig

Det klassiske vinvalg til denne klassiske ret med lam er en vin fra Sydrhône, fx en god côtes-du-rhône, Vacqeyras eller gigondas Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til kylling

Andre gode forslag