Lammekøller med grøn salat
60+ min

Lammekøller med grøn salat

Lammekøller med grøn salat er en opskrift, som indeholder det hele. Lækre lammekøller med citronsaft, smagfuld estragon dressing og sprød grøn salat med salatost.
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lammekøller med grøn salat

Lammekøller med grøn salat er en opskrift, som indeholder det hele. Lækre lammekøller med citronsaft, smagfuld estragon dressing og sprød grøn salat med salatost.

Opskriften gælder for 10 personer

  • 2 udbenede, snørede lammekøller (ca. 1½ kg)
  • 150 g blødt smør
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 3 spsk hakkede friske rosmarinblade
  • 4 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 dl vand

Dressing

  • ½ dl estragoneddike
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1½ dl rapsolie

Grøn salat

Tilbehør langtidshævet brød - se link

Indkluderet i opskriften

Fremgangsmåde:

Tør lammekøllerne og læg dem på en rist i bradepanden. Rør smørret med de øvrige ingredienser. Fordel citronsmørret fx med en smørekniv på lammekøllerne. Hæld 2 dl vand i bradepanden. Steg lammekøllerne nederst i ovnen. Dryp dem af og til med skyen.

Tag lammekøllerne ud af ovnen efter ca. 2 timer og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 70°. Steg evt. lammekøllerne færdige de sidste 15 min. Lad dem hvile tildækket i ca. ½ time.

Dressing

Pisk eddike, salt og peber sammen. Pisk olien i lidt efter lidt.

Grøn salat

Hæld osten til afdrypning i en sigte. Læg osten og de øvrige ingredienser lagvis i 2 store fade.

Ved serveringen

Dryp lidt dressing over salaten og server resten i en skål ved siden af. Skær lammekøllerne i skiver og anret dem på to fade.

Tips

Fjern evt. kernerne fra agurkerne. Erstat agurkerne med 1 kg spinat. Fjern grove ribber, skyl og tør bladene godt.

Stegetid

Ca. 2 timer og 15 min. ved 150°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 44040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,5 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 14 %
  • Fedt: 57 %
Print