Lammekøller med grøn salat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(10 vurderinger)

60+ min

Lammekøller med grøn salat er en opskrift, som indeholder det hele. Lækre lammekøller med citronsaft, smagfuld estragon dressing og sprød grøn salat med salatost.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

  • 2 udbenede, snørede lammekøller (ca. 1½ kg)
  • 150 g blødt smør
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 3 spsk hakkede friske rosmarinblade
  • 4 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 dl vand

Dressing

  • ½ dl estragoneddike
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1½ dl rapsolie

Grøn salat

Indkluderet i opskriften

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Tør lammekøllerne og læg dem på en rist i bradepanden. Rør smørret med de øvrige ingredienser. Fordel citronsmørret fx med en smørekniv på lammekøllerne. Hæld 2 dl vand i bradepanden. Steg lammekøllerne nederst i ovnen. Dryp dem af og til med skyen.

Tag lammekøllerne ud af ovnen efter ca. 2 timer og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 70°. Steg evt. lammekøllerne færdige de sidste 15 min. Lad dem hvile tildækket i ca. ½ time.

Dressing

Pisk eddike, salt og peber sammen. Pisk olien i lidt efter lidt.

Grøn salat

Hæld osten til afdrypning i en sigte. Læg osten og de øvrige ingredienser lagvis i 2 store fade.

Ved serveringen

Dryp lidt dressing over salaten og server resten i en skål ved siden af. Skær lammekøllerne i skiver og anret dem på to fade.

Tips

Fjern evt. kernerne fra agurkerne. Erstat agurkerne med 1 kg spinat. Fjern grove ribber, skyl og tør bladene godt.

Stegetid

Ca. 2 timer og 15 min. ved 150°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 44040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,5 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 14 %
  • Fedt: 57 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag