Langtidsstegt flæskesteg
Langtidsstegt flæskesteg med sprøde svær giver dig den flæskesteg, du ønsker - både saftigt kød og sprøde flæskesvær. Efter ca. 3 timer i ovnen bliver grisekammen mør og saftig - og med knasende sprøde poppede flæskesvær.
Ingredienser
|
1½ kg
Grisekam med ridset svær
|
|
|---|---|
|
1½ spsk
Groft salt
|
|
|
12
Laurbærblade
|
|
|
1 liter
Vand
|
Sådan gør du
Langtidsstegt flæskesteg
Sprødstegning - grill
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Er centrumstemperaturen 68°, og sværen ikke sprød, kan du tage sværen af flæskestegen og grille sværen i ovnen. Pak stegen uden svær ind, så den holder sig varm imens.
Hvorfor bliver min svær ikke sprød?
Sværen skal ridses helt ned til kødet, og der skal gnides godt med salt mellem sværene. Sørg for at stegen ligger lige i ovnen, så sværen får ensartet varme. Hvis sværen stadig ikke er sprød, skru op til 250° og tænd for grillfunktionen og steg videre til sværen er sprød.
Hvilken temperatur skal flæskestegen have i centrum?
Langtidsstegt flæskesteg skal have en centrumtemperaturen på ca. 62° efter langtidsstegningen. Skru herefter op til 250° og tænd for grillfunktionen. Flæskestegen er klar når centrumtemperaturen er 68°.
Hvor lang tid skal en flæskesteg langtidsstege?
En flæskesteg på ca. 1½ kg skal langtidsstege i 2½-3 timer ved 100° traditionel ovn eller indtil centrumtemperaturen er ca. 68°.
Kan jeg forberede flæskestegen dagen før?
Du kan ridse og salte flæskestegen dagen før og opbevare den tildækket i køleskabet. Dette kan endda hjælpe med at trække fugt ud af sværen, hvilket kan give en sprødere svær.
Hvilken type grisekam er bedst til langtidsstegning?
En grisekam med et godt fedtlag under sværen er ideel, da fedtet bidrager til saftigheden under den lange stegetid.
Kan jeg fryse langtidsstegt flæskesteg?
Du kan sagtens fryse tilberedt flæskesteg. Skær den i skiver, lad den køle helt af og pak den godt ind. Stegen kan holde sig på frost i op til 3 måneder. Optøs langsomt i køleskab og varmes forsigtigt op.
Hvad kan jeg bruge resterne af flæskesteg til?
Flæskesteg er så lækkert i en flæskestegssandwich eller skåret i tern til biksemad.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
599 kJ / 143 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0 g |
| Protein: | 11,5 g |
| Fedt: | 10,9 g |
| Kulhydrat: | 0 g |