Langtidsstegt flæskesteg
Langtidsstegt flæskesteg med sprøde svær giver dig den flæskesteg, du ønsker, nemlig både saftig kød og sprøde flæskesvær. Efter ca. 3 timer i ovnen bliver grisekammen mør og saftig - og med knasende sprøde poppede flæskesvær.
Ingredienser
|
1½ kg
Grisekam med ridset svær
|
|
|---|---|
|
1½ spsk
Groft salt
|
|
|
12
Laurbærblade
|
|
|
1 liter
Vand
|
Sådan gør du
Langtidsstegt flæskesteg
Sprødstegning - grill
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Er centrumstemperaturen 68°, og sværen ikke sprød, kan du tage sværen af flæskestegen og grille sværen i ovnen. Pak stegen uden svær ind, så den holder sig varm imens.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
599 kJ / 143 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0 g |
| Protein: | 11,5 g |
| Fedt: | 10,9 g |
| Kulhydrat: | 0 g |
Der findes flere metoder til at opnå knasende sprødt svær. Karolines Køkkenskole viser dig her én metode, hvor du koger fedtet fra flæskesværen i vand. Dette sikrer dig en perfekt flæskesteg med sprød svær.