Langtidsstegt flæskesteg

1 time 5 min
Langtidsstegt flæskesteg

Langtidsstegt flæskesteg med sprøde svær giver dig den flæskesteg, du ønsker - både saftigt kød og sprøde flæskesvær. Efter ca. 3 timer i ovnen bliver grisekammen mør og saftig - og med knasende sprøde poppede flæskesvær.

Bestil ingredienserne hos Nemlig

Som noget nyt tester vi muligheden for at sende ingredienserne fra vores opskrifter til Nemlig. Klik på knappen nedenfor for at fortsætte.

Åben indkøbslisten

Ingredienser

1½ kg Grisekam med ridset svær
1½ spsk Groft salt
12 Laurbærblade
1 liter Vand

Sådan gør du

Langtidsstegt flæskesteg

  • Tjek om sværen er ridset hele vejen over grisekammen og helt ned til kødet - gå den evt. efter med en skarp kniv, særligt i siderne.
  • Gnid salt mellem alle sværene og stik laurbærblade i.
  • Læg svinekammen i en bradepande. Støt den evt. med sammenkrøllet alufolie, så stegen ligger helt lige. Hæld vand i bradepanden og steg grisekammen midt i ovnen.
  • Sæt stegen i en kold ovn. Indstil på 100° - traditionel ovn og steg flæskestegen i 2½-3 timer - eller til centrumstemperaturen er ca. 62°.
  • Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Når centrumstemperaturen er ca. 62°, fjern da laurbærbladene og skru op til 250°. Tænd for grillfunktionen og steg videre til sværen er sprød og gylden og centrumstemperaturen er ca. 68° - hold øje med sværen hele tiden.
  • Tag flæskestegen ud og server.

Sprødstegning - grill

  • Ca. 15 min. ved 250° traditionel ovn + grill - eller til sværen er gylden og sprød og centrumtemperaturen er ca. 68°.

Tips til opskriften

Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.

Er centrumstemperaturen 68°, og sværen ikke sprød, kan du tage sværen af flæskestegen og grille sværen i ovnen. Pak stegen uden svær ind, så den holder sig varm imens.

Hvorfor bliver min svær ikke sprød?

Sværen skal ridses helt ned til kødet, og der skal gnides godt med salt mellem sværene. Sørg for at stegen ligger lige i ovnen, så sværen får ensartet varme. Hvis sværen stadig ikke er sprød, skru op til 250° og tænd for grillfunktionen og steg videre til sværen er sprød.

Hvilken temperatur skal flæskestegen have i centrum?

Langtidsstegt flæskesteg skal have en centrumtemperaturen på ca. 62° efter langtidsstegningen. Skru herefter op til 250° og tænd for grillfunktionen. Flæskestegen er klar når centrumtemperaturen er 68°.

Hvor lang tid skal en flæskesteg langtidsstege?

En flæskesteg på ca. 1½ kg skal langtidsstege i 2½-3 timer ved 100° traditionel ovn eller indtil centrumtemperaturen er ca. 68°.

Kan jeg forberede flæskestegen dagen før?

Du kan ridse og salte flæskestegen dagen før og opbevare den tildækket i køleskabet. Dette kan endda hjælpe med at trække fugt ud af sværen, hvilket kan give en sprødere svær.

Hvilken type grisekam er bedst til langtidsstegning?

En grisekam med et godt fedtlag under sværen er ideel, da fedtet bidrager til saftigheden under den lange stegetid.

Kan jeg fryse langtidsstegt flæskesteg?

Du kan sagtens fryse tilberedt flæskesteg. Skær den i skiver, lad den køle helt af og pak den godt ind. Stegen kan holde sig på frost i op til 3 måneder. Optøs langsomt i køleskab og varmes forsigtigt op.

Hvad kan jeg bruge resterne af flæskesteg til?

Flæskesteg er så lækkert i en flæskestegssandwich eller skåret i tern til biksemad.

Næringsindhold, pr 100 g

Energiindhold:

599 kJ / 143 kcal

Energifordeling

Energi pr 100 g
Fiber: 0 g
Protein: 11,5 g
Fedt: 10,9 g
Kulhydrat: 0 g
Nyhed!

Mad med mere grønt

Få inspiration til en grønnere og mere farverig hverdag.

Vi har udviklet en ny kogebog MAD MED MERE GRØNT som giver dig masser af inspiration til grønne farverige retter, der gør det nemt at spise både varieret og smagfuldt hver dag.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/langtidsstegt-flaskesteg/