Langtidsstegt kalvefilet og fyldte tomater

Langtidsstegt kalvefilet og fyldte tomater

60+ min
Lækker nordisk inspireret hovedret - når der skal gøres noget ekstra.

Sådan gør du

Stegetid:

Ca. 1 time og 5 min. ved 100°.

  • Del kalvefileten på langs i 2 stykker, rids kødets fedtkant og drys med salt og peber. Lad olien blive varm i en pande. Brun de 2 stykker kød på alle sider i ca. 3 min. og læg dem i en smurt bradepande.
Fyldte tomater
  • Del tomaterne på langs og skrab kernerne ud med en teske. Tør tomaterne godt i køkkenrulle og læg dem i bradepanden ved siden af de 2 stykker kalvefilet.
  • Læg baconternene i en kold pande og steg dem - først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde. Tilsæt løg og champignoner og steg i yderligere ca. 4 min., stadig ved jævn varme. Tilsæt fløde, ost, salt og peber. Lad blandingen koge i ca. 2 min. - rør af og til. Smag til. Fordel cremen i tomaterne og drys dem med rasp. Steg kød og tomater midt i ovnen.
  • Tag de 2 stykker kalvefilet ud efter ca. 55 min. og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 60°. Steg evt. kødet færdigt de sidste 10 min. Lad det stå tildækket mens tomaterne bliver grillede. Grill tomaterne øverst i ovnen til de er gyldne.
Ved serveringen
  • Skær kalvefileten i tynde skiver og anret dem på tallerkener sammen med de fyldte tomater.
  • De fyldte tomater kan også bruges til fx brunch.
Grill
  • Ca. 1 min.
Tip

Hvis man ønsker kødet mere gennemstegt, kan man vente med at tage kødet ud til det er 65°.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10196 kJ / 2437 kcal

Næringsindhold pr. 100g

602 kJ / 144 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 35,3 % 12,5 g
Kulhydrat: 24,7 % 8,7 g
Fedt: 40 % 6,5 g
Mere inspiration

Dejilg culottesteg - server den med dit yndlingstilbehør.

Culottesteg
60+ min
Culottesteg
(41)

Ingredienser

Kalvefilet med fedtkant - skåret af kalvekam
800 g
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Rapsolie
1 spsk
Fyldte tomater
Store blommetomater
4
Bacon i små tern
50 g
Finthakket skalotteløg
1
Finthakkede champignoner
50 g
Piskefløde
½ dl
Rødkitost - i små tern
50 g
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Rasp
1 spsk
Tilbehør
Blandet grøn salat af hoved-, romaine- og egeløvsalat
100 g
Flutes
240 g