Beluga bolognese

Beluga bolognese

45 min
Denne opskrift på beluga bolognese er bygget op omkring bolognesens klassiske grøntsager: bladselleri, gulerødder, løg og hvidløg. Vi har tilsat belugalinser, som er hurtige at tilberede og beholder lidt bid. De små sorte linser har en tæt konsistens og en nøddeagtig smag og er kendt for deres høje indhold af protein, kostfibre og næringsstoffer. Belugalinserne får selskab af stegte svampe, grøntsagsboullion og tomatsauce - det gør denne beluga bolognese til en lækker simreret sprængfuldt med umami. Server friskrevet ost og spaghetti til din beluga bolognese.

Sådan gør du

Beluga bolognese
  • Lad olien blive varm i en sauterpande ved kraftig varme. Svits løg, gulerødder og bladselleri i ca. 3 min.
  • Tilsæt hvidløg og svampe og svits i yderligere ca. 4 min. - indtil væden er fordampet.
  • Skyl linserne i koldt vand og lad dem afdryppe i en sigte.
  • Tilsæt tomater, bouillon-pulver, linser og de øvrige ingredienser og kog det ved jævn varme i ca. 20 min.
  • Tilsæt evt. lidt vand, hvis du ønsker saucen lidt tyndere. Smag til og server bolognesen sammen med nykogt spaghetti og drys med revet ost.
Mere inspiration

Vil du have et kig på den klassiske bolognese?

Spaghetti bolognese
60+ min
Spaghetti bolognese
(24)
Velbekomme!
Tips

SKal det gå hurtigt kan du hakke løg, gulerødder, bladselleri og hvidløg i en blender. I stedet for worcestershiresauce, kan du bruge sojasauce - den giver også masser af umami.

Forbered i god tid

Hvis du vil lave en hurtigere omgang bolognese med bælgfrugter så kan du forkoge dine linser og/eller bønner og have portioner liggende klar i fryseren.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9226 kJ / 2205 kcal

Næringsindhold pr. 100g

462 kJ / 111 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 16,2 % 4,4 g
Kulhydrat: 63,4 % 17,2 g
Fedt: 20,4 % 2,6 g
Relateret video
Beluga bolognese

Ingredienser

Beluga bolognese
Olivenolie
1 spsk
Finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
1
Finthakkede gulerødder (ca. 175 g)
3
Fintsnittet bladselleri
125 g
Små finthakkede fed hvidløg
3
Finthakkede svampe, fx champignoner eller portobello
250 g
Tørrede belugalinser (ca. ½ dl)
45 g
Hakkede tomater (ca. 400 g)
1 dåse
Grøntsagsbouillon-pulver
1 spsk
Worcestershiresauce
1½ tsk
Tørret oregano
½ tsk
Groft salt
1½ tsk
Friskkværnet peber
Tilbehør
Tørret hvid spaghetti - koges
400 g
75 g