Lun kulørt kartoffelsalat med kylling

Lun kulørt kartoffelsalat med kylling

30 min
Hvide asparges er en stor delikatesse også denne salat med dejlige grøntsager og kylling. Nyd de hvide asparges på alle måder, når de har sæson. Her bliver de hvide asparges serveret i en let men fyldig salat med kartofler, gulerødder, spinatblade og stegt kylling - med en hjemmelavet remouladedip.
https://www.arla.dk/opskrifter/lun-kulort-kartoffelsalat-med-kylling/

Sådan gør du

Remouladedip
  • Kom hytteost i en blender eller hurtighakker.
  • Blend ved hurtigste hastighed i ca. 3 min. - eller til hytteosten er glat.
  • Tilsæt piccalilly og salt.
  • Smag til.
  • Stil remouladen tildækket i køleskabet til serveringen.
Kartoffelsalat
  • Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde.
  • Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 8 min.
  • Tilsæt gulerødder og asparges, bring attter vandet i kog og kog i yderligere ca. 5 min.
  • Hæld vandet fra grøntsagerne og lad dem dampe tørre.
Stegt kylling
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Del kyllingeinderfileterne på langs og steg dem ca. 4 min. ved kraftig varm - vend af og til. Drys med salt og peber.
Anretning af lun kulørt kartoffelsalat med kylling
  • Vend de varme grøntsager sammen med den stegte kylling og anret det på et fad på en bund af spinatblade.
  • Server med remouladedip og ristet flute.

I kan evt. gnide det ristede flute let med hvidløg.

Energiindhold for hele retten:

10414 kJ / 2489 kcal

Næringsindhold pr. 100g

247 kJ / 59 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 26,2 % 3,8 g
Kulhydrat: 53,7 % 7,8 g
Fedt: 20,1 % 1,3 g
Relateret video
Hvordan koger man nye kartofler

Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.

Ingredienser

Remouladedip
200 g Hytteost
2 spsk Piccalilly - finthakkede, syltede pickles
¼ tsk Groft salt
Kartoffelsalat
2 liter Vand
2 tsk Groft salt
¾ kg Skrubbede små nye kartofler
6 Flækkede gulerødder - gerne med top (ca. 250 g)
250 g Skrællede hvide asparges i mundrette stykker
Stegt kylling
25 g Smør
400 g Kyllingeinderfileter
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
100 g Rensede babyspinatblade
Tilbehør
200 g Ristet groft flute