Majssalat med oste popcorn

30 min
Majssalat med oste popcorn

Majs, majskolber, majskerner, majssalat og popcorn - frit valg på alle hylder. De lækre saftige kerner fra de kogte majskolber og de poppede tørrede majskerner - bedre kendt som popcorn - giver en spændende og velsmagende og farverig salat. Der er også leget med konsistensen - de skønne popcorn med ost er sprøde og bidrager desuden både med ostesmag og et nyt og spændende look på majssalaten.

Ingredienser

Majskolber

4 Majskolber
1 liter Vand
1 tsk Groft salt

Salat

1 dåse Kidneybønner (ca. 420 g)
300 g Fintsnittet spidskål
250 g Blommer i tynde både
4 spsk Sød chilisauce
2 spsk Friskpresset citronsaft
¾ tsk Groft salt

Oste popcorn

1 spsk Rapsolie
50 g Tørrede majs til popcorn
50 g Fintrevet fast ost, fx lagret cheddarost
½ tsk Groft salt

Tilbehør

150 g Lune mellem fuldkornstortillaer

Sådan gør du

Majskolber

  • Fjern dækblade, tråde og det nederste af stokken fra majskolberne.
  • Kom dem i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 7 min.
  • Tag majskolberne op og lad dem køle lidt af.
  • Skær majskernerne af kolberne - gerne i flager, der hænger sammen.

Salat

  • Hæld kidneybønnerne i en sigte og brus dem over med koldt vand.
  • Læg de kogte majskerner, spidskål, kidneybønner og blommer lagvis i et fad.
  • Hæld chilisauce og citronsaft over og drys med salt.

Oste popcorn

  • Lad olien blive varm i en gryde. Kom de tørrede majskerner i olien og læg låg på gryden.
  • Pop kernerne ved jævn til kraftig varme i 2-3 min. til du kan høre popcornene ikke popper mere - ryst jævnligt gryden.
  • Kom straks popcornene i en skål og vend dem med ost og salt.
  • Hæld lidt popcorn med ost på salaten og server resten ved siden af sammen med lune tortillas.

Du kan udskifte spidskål med anden kål eller salat - og du kan vælge den frugt, der er i sæson, når du har lyst til majssalaten med oste popcorn. Dressingen her er sød og mild - men du kan vælge en stærk chilisauce, hvis du har lyst til noget der kradser lidt.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11545 kJ / 2759 kcal

Næringsindhold pr. 100g

344 kJ / 82 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 15 % 3 g
Kulhydrat: 65,3 % 13,2 g
Fedt: 19,7 % 1,8 g
Relateret video Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

https://www.arla.dk/opskrifter/majssalat-med-oste-popcorn/