Majssalat med oste-popcorn

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(6 vurderinger)

30 min

Majs kan tilberedes på flere forskellige måder: De lækre saftige kerner fra de kogte kolber og de poppede tørrede majskerner.....popcorn - nu i en ny variation med ost.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 majskolber
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 1 dåse røde kidneybønner (ca. 420 g)
  • 300 g fintsnittet spidskål
  • 250 g blommer i tynde både
  • 4 spsk sød chilisauce
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • ¾ tsk groft salt

Tilbehør

  • 150 g lune grove tortillaer, ca. 20 cm i diameter

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Fjern dækblade, tråde og det nederste af stokken fra majskolberne. Kom dem i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 7 min. Tag majskolberne op og lad dem køle lidt af. Skær majskernerne af kolberne - gerne i flager, der hænger sammen.

Hæld kidneybønnerne i en sigte og brus dem over med koldt vand. Læg de kogte majskerner, spidskål, kidneybønner og blommer lagvis i et fad. Hæld chilisauce og citronsaft over og drys med salt.

Lad olien blive varm i en gryde. Kom de tørrede majskerner i olien og læg låg på gryden. Pop kernerne ved jævn til kraftig varme i 2-3 min. til du kan høre popcornene ikke popper mere - ryst jævnligt gryden. Kom straks popcornene i en skål og vend dem med ost og salt. Hæld lidt popcorn med ost på salaten og server resten ved siden af sammen med lune tortillas.

Sådan snitter du kål

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,8 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 27 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag