Majssalat med oste popcorn

Majssalat med oste popcorn

30 min
Majs, majskolber, majskerner, majssalat og popcorn - frit valg på alle hylder. De lækre saftige kerner fra de kogte majskolber og de poppede tørrede majskerner - bedre kendt som popcorn - giver en spændende og velsmagende og farverig salat. Der er også leget med konsistensen - de skønne popcorn med ost er sprøde og bidrager desuden både med ostesmag og et nyt og spændende look på majssalaten.

Sådan gør du

Majskolber
  • Fjern dækblade, tråde og det nederste af stokken fra majskolberne.
  • Kom dem i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 7 min.
  • Tag majskolberne op og lad dem køle lidt af.
  • Skær majskernerne af kolberne - gerne i flager, der hænger sammen.
Salat
  • Hæld kidneybønnerne i en sigte og brus dem over med koldt vand.
  • Læg de kogte majskerner, spidskål, kidneybønner og blommer lagvis i et fad.
  • Hæld chilisauce og citronsaft over og drys med salt.
Oste popcorn
  • Lad olien blive varm i en gryde. Kom de tørrede majskerner i olien og læg låg på gryden.
  • Pop kernerne ved jævn til kraftig varme i 2-3 min. til du kan høre popcornene ikke popper mere - ryst jævnligt gryden.
  • Kom straks popcornene i en skål og vend dem med ost og salt.
  • Hæld lidt popcorn med ost på salaten og server resten ved siden af sammen med lune tortillas.
Mere inspiration

Prøv at kaste dig over disse skønne hjemmebagte tortillas - de smager herligt!

Velbekomme!
Variation

Du kan udskifte spidskål med anden kål eller salat - og du kan vælge den frugt, der er i sæson, når du har lyst til majssalaten med oste popcorn. Dressingen her er sød og mild - men du kan vælge en stærk chilisauce, hvis du har lyst til noget der kradser lidt.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11538 kJ / 2758 kcal

Næringsindhold pr. 100g

344 kJ / 82 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 15,1 % 3 g
Kulhydrat: 65,3 % 13,2 g
Fedt: 19,6 % 1,8 g
Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

Ingredienser

Majskolber
Majskolber
4
Vand
1 liter
Groft salt
1 tsk
Salat
Kidneybønner (ca. 420 g)
1 dåse
Fintsnittet spidskål
300 g
Blommer i tynde både
250 g
Sød chilisauce
4 spsk
Friskpresset citronsaft
2 spsk
Groft salt
¾ tsk
Oste popcorn
Rapsolie
1 spsk
Tørrede majs til popcorn
50 g
50 g
Groft salt
½ tsk
Tilbehør
Lune fuldkornstortillaer, ca. 20 cm i diameter
150 g