Majssalat med oste popcorn

Majs, majskolber, majskerner, majssalat og popcorn - frit valg på alle hylder. De lækre saftige kerner fra de kogte majskolber og de poppede tørrede majskerner - bedre kendt som popcorn - giver en spændende og velsmagende og farverig salat. Der er også leget med konsistensen - de skønne popcorn med ost er sprøde og bidrager desuden både med ostesmag og et nyt og spændende look på majssalaten.
Ingredienser
Majskolber
4
Majskolber
|
|
---|---|
1 liter
Vand
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Salat
1 dåse
Kidneybønner (ca. 420 g)
|
|
---|---|
300 g
Fintsnittet spidskål
|
|
250 g
Blommer i tynde både
|
|
4 spsk
Sød chilisauce
|
|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
Oste popcorn
1 spsk
Rapsolie
|
|
---|---|
50 g
Tørrede majs til popcorn
|
|
50 g
Fintrevet fast ost, fx lagret cheddarost
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Tilbehør
150 g
Lune mellem fuldkornstortillaer
|
---|
Sådan gør du
Majskolber
Salat
Oste popcorn
Du kan udskifte spidskål med anden kål eller salat - og du kan vælge den frugt, der er i sæson, når du har lyst til majssalaten med oste popcorn. Dressingen her er sød og mild - men du kan vælge en stærk chilisauce, hvis du har lyst til noget der kradser lidt.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11545 kJ / 2759 kcal
Næringsindhold pr. 100g
344 kJ / 82 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,4 g |
Protein: | 15 % | 3 g |
Kulhydrat: | 65,3 % | 13,2 g |
Fedt: | 19,7 % | 1,8 g |
Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.
