Majssalat med oste-popcorn

Bedømmelse

(6 vurderinger)

30 min

Majs kan tilberedes på flere forskellige måder: De lækre saftige kerner fra de kogte kolber og de poppede tørrede majskerner.....popcorn - nu i en ny variation med ost.

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 majskolber
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 1 dåse røde kidneybønner
  • 300 g fintsnittet spidskål
  • 250 g blommer i tynde både
  • 4 spsk sød chilisauce
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • ¾ tsk groft salt

Tilbehør

  • 150 g lune tortillas - fuldkornspandekager

Sådan gør du

Sådan gør du

Fjern dækblade, tråde og det nederste af stokken fra majskolberne. Kom dem i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 7 min. Tag majskolberne op og lad dem køle lidt af. Skær majskernerne af kolberne - gerne i flager, der hænger sammen.

Hæld kidneybønnerne i en sigte og brus dem over med koldt vand. Læg de kogte majskerner, spidskål, kidneybønner og blommer lagvis i et fad. Hæld chilisauce og citronsaft over og drys med salt.

Lad olien blive varm i en gryde. Kom de tørrede majskerner i olien og læg låg på gryden. Pop kernerne ved jævn til kraftig varme i 2-3 min. til du kan høre popcornene ikke popper mere - ryst jævnligt gryden. Kom straks popcornene i en skål og vend dem med ost og salt. Hæld lidt popcorn med ost på salaten og server resten ved siden af sammen med lune tortillas.

Sådan snitter du kål

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,8 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 27 %

Print

Kilde: