Majssalat med oste popcorn

Majssalat med oste popcorn

30 min
Majs, majskolber, majskerner, majssalat og popcorn - frit valg på alle hylder. De lækre saftige kerner fra de kogte majskolber og de poppede tørrede majskerner - bedre kendt som popcorn - giver en spændende og velsmagende og farverig salat. Der er også leget med konsistensen - de skønne popcorn med ost er sprøde og bidrager desuden både med ostesmag og et nyt og spændende look på majssalaten.

Sådan gør du

Majskolber
  • Fjern dækblade, tråde og det nederste af stokken fra majskolberne.
  • Kom dem i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 7 min.
  • Tag majskolberne op og lad dem køle lidt af.
  • Skær majskernerne af kolberne - gerne i flager, der hænger sammen.
Salat
  • Hæld kidneybønnerne i en sigte og brus dem over med koldt vand.
  • Læg de kogte majskerner, spidskål, kidneybønner og blommer lagvis i et fad.
  • Hæld chilisauce og citronsaft over og drys med salt.
Oste popcorn
  • Lad olien blive varm i en gryde. Kom de tørrede majskerner i olien og læg låg på gryden.
  • Pop kernerne ved jævn til kraftig varme i 2-3 min. til du kan høre popcornene ikke popper mere - ryst jævnligt gryden.
  • Kom straks popcornene i en skål og vend dem med ost og salt.
  • Hæld lidt popcorn med ost på salaten og server resten ved siden af sammen med lune tortillas.

Du kan udskifte spidskål med anden kål eller salat - og du kan vælge den frugt, der er i sæson, når du har lyst til majssalaten med oste popcorn. Dressingen her er sød og mild - men du kan vælge en stærk chilisauce, hvis du har lyst til noget der kradser lidt.

Energiindhold for hele retten:

11538 kJ / 2758 kcal

Næringsindhold pr. 100g

344 kJ / 82 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 15,1 % 3 g
Kulhydrat: 65,3 % 13,2 g
Fedt: 19,6 % 1,8 g
Mere inspiration

Prøv at kaste dig over disse skønne hjemmebagte tortillas - de smager herligt!

Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

Ingredienser

Majskolber
4 Majskolber
1 liter Vand
1 tsk Groft salt
Salat
1 dåse Kidneybønner (ca. 420 g)
300 g Fintsnittet spidskål
250 g Blommer i tynde både
4 spsk Sød chilisauce
2 spsk Friskpresset citronsaft
¾ tsk Groft salt
Oste popcorn
1 spsk Rapsolie
50 g Tørrede majs til popcorn
50 g Fintrevet fast ost, fx lagret cheddarost
½ tsk Groft salt
Tilbehør
150 g Lune mellem fuldkornstortillaer