Marineret svinekam

23 timer 30 min
Arbejdstid: 30 min
Marineret svinekam

Med en marinade med tør rødvin, laurbærblade, hvid peber og dejlig frisk timian får svinekammen en fantastisk smag. Marineret svinekam og ikke mindst den gode sauce smager dejligt. uanset om det er jul eller bare tid til gæster. Glæd dig til marineret svinekam med skøn rødvinssauce.

Gem
Del
Print
https://www.arla.dk/opskrifter/marineret-svinekam/

Ingredienser

6 personer
4 dl Tør rødvin
5 Laurbærblade
5 Letknuste hvide peberkorn
6 stilke Frisk timian
2 Hakkede mellemstore løg
¼ Knoldselleri skåret i strimler (ca. 250 g)
1½ kg Grisekam uden svær
50 g Smør
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Sauce

¼ liter Piskefløde
¾ dl Vand
1½ dl Hvedemel
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Kulør

Sådan gør du

  • Bland rødvin med krydderier, løg og selleri.
  • Læg grisekammen i en pose, egnet til madvarer, hæld marinaden ved og luk posen. Lad grisekammen trække 1-2 døgn i køleskab, vend den af og til.
  • Lad smørret gyldne i en stegegryde, og brun kødet godt.
  • Kom kød og marinade i et ovnfast fad. Steg grisekammen midt i ovnen i ca. 1 time og 15 min. ved 175° - traditionel ovn.
  • Si skyen (ca. 5 dl) og gem den.

Sauce

  • Kom sky og piskefløde i en tykbundet gryde og lad den koge op.
  • Rør en jævning af vand og mel og jævn skyen. Lad den koge godt igennem.
  • Smag saucen til med salt og peber, og tilsæt kulør.
Bedømmelse
1
2
3
4
5

Har du marineret svinekam tilovers, kan du bruge det som pålæg eller måske i en "flæskestegssandwich"

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

18777 kJ / 4488 kcal

Næringsindhold pr. 100g

555 kJ / 133 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 28,8 % 9,4 g
Kulhydrat: 8,7 % 2,9 g
Fedt: 62,5 % 9,4 g