Massaman Curry
•
Massaman Curry er en cremet og aromatisk thailandsk kartoffel-curry med kokosmælk, lime og en lille smule sødme der møder varme krydderier og kanel fra mellemøsten. Den er mild, dyb og fuld af smag.
Ny
Ingredienser
|
2 spsk
Olie
|
|
|---|---|
|
2
Løg i skiver
|
|
|
2
Pressede fed hvidløg
|
|
|
6 spsk
Massaman karrypasta
|
|
|
1 tsk
Garam masala
|
|
|
2½ dl
Madlavningsfløde 15%
|
|
|
1½ dl
Kokosmælk
|
|
|
1½ dl
Grøntsagsbouillon
|
|
|
800 g
Kartofler i mindre stykker
|
|
|
3
Gulerødder i skiver
|
|
|
3
Limeblade tørret eller frisk
|
|
|
1
Kanelstang
|
|
|
Saften fra 1
Limefrugt
|
|
|
2 spsk
Fiskesauce
|
Toppings
|
1 dl
Peanuts, evt. hakkede
|
|
|---|---|
|
evt. 1 håndfuld
Korianderblade
|
Server med
|
3 dl
Ris, gerne fuldkorn - koges
|
|---|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Massaman currypaste er nemmest at finde på hylderne hos asiatiske købmænd. Alternativt kan du bruge gul karrypasta, men den er typisk stærkere, så brug kun 2-3 spsk.
Næringsindhold
Energiindhold:
13155 kJ / 3144 kcal
Energifordeling
| Energi | |
|---|---|
| Fiber: | 50,7 g |
| Protein: | 75,2 g |
| Fedt: | 134,9 g |
| Kulhydrat: | 405 g |