Mørbradgryde a la Cheasy

Mørbradgryde a la Cheasy

30 min
Mørbradgryde er en rigtig populær ret - og ikke uden grund. Her har vi gjort mørbradgryden dejlig spicy og med masser af grøntsager.

Sådan gør du

Mørbradgryde
  • Skær mørbraden i 2 cm tykke skiver og tryk dem let.
  • Kom chorizopølse og olie i en stor, tykbundet gryde og skru op til kraftig varme. Rist i ca. 1 min., skru ned til jævn varme og rist i yderligere 2-3 min. Tag pølsen op og læg den på køkkenrulle.
  • Brun mørbradskiverne ved jævn varme, ca. 1 min. på hver side og tag kødet op.
  • Kom tomater, vand, paprika og salt i gryden sammen med græskar, peberfrugter og løg. Bring retten i kog og kog den ved svag varme og under låg i ca. 3 min.
  • Tilsæt det brunede kød.
  • Rør fraiche og mel godt sammen, vend blandingen i mørbradgryden og kog ved svag varme i ca. 3 min. - rør af og til. Smag til.
  • Server mørbradgryden med drys af ristet chorizo, citronskal og purløg, og med friskkogt boghvede eller pasta.
Tip

Du kan skrue ned for den stærke paprika, eller bruge en mild paprika, hvis I ikke er til stærk mad.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6835 kJ / 1634 kcal

Næringsindhold pr. 100g

272 kJ / 65 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 33,5 % 5,4 g
Kulhydrat: 41,1 % 6,6 g
Fedt: 25,4 % 1,9 g

Ingredienser

Mørbradgryde
Afpudset svinemørbrad (ca. 400 g)
1
Chorizopølse i tynde strimler
50 g
Olivenolie
1 tsk
Cherrytomater (ca. 400 g)
1 dåse
Vand
1 dl
Stærk paprika
1 tsk
Groft salt
1 tsk
Uskrællet hokkaido græskar i tern
300 g
Røde peberfrugter i korte strimler (ca. 300 g)
2
Bananskalotteløg i både (ca. 200 g)
6
Fraiche
2½ dl
Hvedemel
1½ spsk
Pynt
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
Fintklippet purløg
Tilbehør
Hel boghvede eller 250 g frisk fuldkornspasta - koges
200 g