Mørbradgryde a la Cheasy

Mørbradgryde a la Cheasy

30 min
Mørbradgryde er en rigtig populær ret - og ikke uden grund. Her har vi gjort mørbradgryden dejlig spicy og med masser af grøntsager.

Sådan gør du

Mørbradgryde
  • Skær mørbraden i 2 cm tykke skiver og tryk dem let.
  • Kom chorizopølse og olie i en stor, tykbundet gryde og skru op til kraftig varme. Rist i ca. 1 min., skru ned til jævn varme og rist i yderligere 2-3 min. Tag pølsen op og læg den på køkkenrulle.
  • Brun mørbradskiverne ved jævn varme, ca. 1 min. på hver side og tag kødet op.
  • Kom tomater, vand, paprika og salt i gryden sammen med græskar, peberfrugter og løg. Bring retten i kog og kog den ved svag varme og under låg i ca. 3 min.
  • Tilsæt det brunede kød.
  • Rør fraiche og mel godt sammen, vend blandingen i mørbradgryden og kog ved svag varme i ca. 3 min. - rør af og til. Smag til.
  • Server mørbradgryden med drys af ristet chorizo, citronskal og purløg, og med friskkogt boghvede eller pasta.

Du kan skrue ned for den stærke paprika, eller bruge en mild paprika, hvis I ikke er til stærk mad.

Energiindhold for hele retten:

6835 kJ / 1634 kcal

Næringsindhold pr. 100g

272 kJ / 65 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 33,5 % 5,4 g
Kulhydrat: 41,1 % 6,6 g
Fedt: 25,4 % 1,9 g

Ingredienser

Mørbradgryde
1 Afpudset svinemørbrad (ca. 400 g)
50 g Chorizopølse i tynde strimler
1 tsk Olivenolie
1 dåse Cherrytomater (ca. 400 g)
1 dl Vand
1 tsk Stærk paprika
1 tsk Groft salt
300 g Uskrællet hokkaido græskar i tern
2 Røde peberfrugter i korte strimler (ca. 300 g)
6 Bananskalotteløg i både (ca. 200 g)
2½ dl Fraiche
1½ spsk Hvedemel
Pynt
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
Fintklippet purløg
Tilbehør
200 g Hel boghvede eller 250 g frisk fuldkornspasta - koges
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk