Pulled pork

Pulled pork stammer fra sydstaterne. Det marinerede kød skal langtidssteges, og det er forklaringen på, at det bliver så mørt, at det kan "trækkes" fra hinanden - deraf navnet "Pulled pork". Her får du en opskrift på en nem og velsmagende marinade, som du gnider godt ind i kødet. Så er det bare at vente de ca. 10 timer, som stegen skal være i ovnen - lad den passe sig selv. Riv kødet fra hinanden og server fx din pulled pork med coleslaw og/eller brug det som fyld i burger eller sandwich.
Ingredienser
1 dl
Tomatketchup
|
|
---|---|
1½ spsk
Sød chilisauce
|
|
1½ tsk
Stødt spidskommen
|
|
1½ tsk
Stødt koriander
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
1½ kg
Svinenakkefilet
|
|
---|---|
3
Store finthakkede løg (ca. 250 g)
|
|
3
Finthakkede fed hvidløg
|
|
½ dl
Vand
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Skal det gå hurtigere kan kødes i stedet steges ca. 4 timer ved 150° - traditionel ovn. Pulled pork kan forberedes i god tid, fx dagen før - og blot varmes op.
Hvis din pulled pork skal bruges i burger, kan du eventuelt imponere med en omgang hjemmebagte burgerboller.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
639 kJ / 153 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 0,6 g |
Protein: | 14,1 g |
Fedt: | 9,5 g |
Kulhydrat: | 2,8 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.
