Oksefrikadeller og krydret bulgur

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(23 vurderinger)

45 min

Bulgur, spidskommen, abrikos er nogle af de ingredienser i denne fedtfattige opskrift på oksefrikadeller og krydret bulgur der leder sanserne mod varmere himmelstrøg.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Oksefrikadeller

  • ½ tsk hele spidskommen
  • 400 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
  • 200 g Cheasy® Hytteost 1,5% Hytteost naturel 1,5%
  • 1 æg
  • 2 spsk hvedemel

Krydret bulgur

  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • 4 dl appelsinjuice
  • 320 g grov bulgur (ca. 4 dl)
  • 2 finthakkede zittauerløg (ca. 100 g)
  • 1 hel kanel (a ca. 5 cm)
  • 1 tsk groft salt
  • 250 g friske grønne asparges i ca. 3 cm stykker
  • ½ liter kogende vand
  • 100 g tørrede abrikoser i strimler
  • ½ dl plukket bredbladet persille
  • 25 g smør

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Oksefrikadeller

Knus spidskommen i en morter eller hak det. Rør kødet med salt og peber i ca. 1 min. Tilsæt spidskommen og de øvrige ingredienser og rør farsen godt. Stil den tildækket i køleskabet.

Krydret bulgur

Bring bouillon og juice i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt bulgur, løg, kanel og salt. Kog bulguren ved svag varme og under låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad bulguren trække, stadig under låg, i ca. 12 min. Kom aspargesstykkerne i en skål og hæld dem over med kogende vand. Lad aspargesene trække i ca. 1 min. og lad dem derefter dryppe af i en sigte. Vend asparges, abrikoser og persille i bulguren og smag til.

Lad imens smørret blive gyldent i en pande. Form farsen til 16 frikadeller. Steg dem ved kraftig varme i ca. 6 min. og derefter ved jævn varme i ca. 6 min. - vend dem af og til.

Anret den krydrede bulgur i et stort varmt fad og læg frikadellerne herpå.

Tip

Grønne asparges kan ersattes af forårsløg, sukkerærter eller squash - i mindre stykker.

Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 38 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 22 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag