Oksehøjreb og vintergrøntsager
2 timer
•
Arbejdstid: 45 min
&format=webp)
Sådan får du en perfekt oksehøjreb - skøn gæsteret, når I er mange. Her får du opskriften på perfekt stegt oksehøjreb - og dertil dejlige danske vintergrøntsager og en bagt kartoffelmos med smag fra hvidløg.

Ingredienser
Opskriften gælder for 12 personer
2¾ kg Oksehøjreb uden ben | |
---|---|
2 tsk Groft salt | |
Friskkværnet peber | |
4 dl Vand |
Sauce
1 liter Rødvinssauce |
---|
Vintergrøntsager
100 g Grofthakkede hasselnøddekerner | |
---|---|
1½ liter Vand vand | |
1½ tsk Groft salt | |
1 Knoldselleri i stave | |
600 g Rosenkål i halve | |
50 g Smør | |
2 Rødløg i både | |
½ tsk Groft salt | |
1 dl Hakket persille |
Tilbehør
Bagt kartoffelmos med hvidløg - se opskrift herunder |
---|
Sådan gør du
Sauce
Vintergrøntsager
Bedømmelse
Rosenkål og selleri kan koges ca. 4 timer før, de skal svitses.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
26078 kJ / 6233 kcal
Næringsindhold pr. 100g
293 kJ / 70 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,7 g |
Protein: | 50,1 % | 8,6 g |
Kulhydrat: | 11,1 % | 1,9 g |
Fedt: | 38,8 % | 3,1 g |