Oksehøjreb og vintergrøntsager
2 timer
•
Arbejdstid: 45 min
•
&format=webp)
Sådan får du en perfekt oksehøjreb - skøn gæsteret, når I er mange. Her får du opskriften på perfekt stegt oksehøjreb - og dertil dejlige danske vintergrøntsager og en bagt kartoffelmos med smag fra hvidløg.
Ingredienser
2¾ kg
Oksehøjreb uden ben
|
|
---|---|
2 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
4 dl
Vand
|
Sauce
1 liter
Rødvinssauce
|
---|
Vintergrøntsager
100 g
Grofthakkede hasselnøddekerner
|
|
---|---|
1½ liter
Vand vand
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
1
Knoldselleri i stave
|
|
600 g
Rosenkål i halve
|
|
50 g
Smør
|
|
2
Rødløg i både
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
1 dl
Hakket persille
|
Tilbehør
Bagt kartoffelmos med hvidløg - se opskrift herunder
|
---|
Sådan gør du
Sauce
Vintergrøntsager
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Rosenkål og selleri kan koges ca. 4 timer før, de skal svitses.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
353 kJ / 84 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 0,8 g |
Protein: | 10,4 g |
Fedt: | 3,7 g |
Kulhydrat: | 2,3 g |
