Oksemørbrad med bagte løg og fyldte svampe

1 time 30 min
Arbejdstid: 45 min
Oksemørbrad med bagte løg og fyldte svampe

Oksekød, god sauce og kartofler - en rigtig herreret. Suppleret med bagte rødløg og fyldte svampe. Mon herrerne får lov at få retten for sig selv?

Ingredienser

50 g Smør
1½ kg Afpudset oksemørbrad - delt i 2 stykker
1 dl Vand
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
3½ dl Piskefløde
1¼ dl Portvin, fx tawny
2 spsk Saucejævner

Bagte rødløg og fyldte svampe

500 g Vaskede hele, små rødløg med skal
15 g Smør - smeltet
½ tsk Groft salt
500 g Rensede portobello svampe
2 dl Finthakket bredbladet persille
30 g Finthakket stegt bacon
2 Små hakkede fed hvidløg
50 g Rasp (ca. 1 dl)
1½ dl Piskefløde eller madlavningsfløde
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Pynt

Blade af bredbladet persille

Tilbehør

1 kg Ovnbagte kartoffelbåde

Sådan gør du

Oksemørbrad

  • Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun de 2 stykker oksemørbrad på alle sider i ca. 4 min. Tilsæt vand og drys med salt og peber.
  • Braiser kødet ved jævn varme og under låg i ca. 15 min.
  • Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur, den skal være ca. 55°, så er kødet rødt (ca. 58°, så er det rosa). Tag mørbraden op og hold den varm.
  • Si skyen over i en tykbundet gryde og tilsæt fløde og 1 dl af portvinen. Bring saucen i kog.
  • Tag gryden af varmen og pisk saucejævner i.
  • Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt resten af portvinen og smag til.

Bagte rødløg og fyldte svampe

  • Skær imens en lille bund af løgene, så de kan stå. Vend med smør og drys dem med salt.
  • Stil løgene på en plade med bagepapir - gør plads til svampene i den anden side.
  • Tag stilkene af svampene. Læg hovederne med bunden opad på bagepladen ved siden af løgene.
  • Bland persille, bacon, hvidløg, rasp, fløde, salt og peber.
  • Fordel blandingen i svampene og bag løg og svampe øverst i ovnen ca. 20 min. ved 200° - varmluft.
  • Løgene skal evt. bage lidt længere tid, for at være godt møre - det afhænger af størrelsen.

Du kan brune stilkene fra svampene sammen med kødet og lade dem braisere med - det giver ekstra smag til saucen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

26744 kJ / 6392 kcal

Næringsindhold pr. 100g

602 kJ / 144 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 23,5 % 8,3 g
Kulhydrat: 24,4 % 8,6 g
Fedt: 49,9 % 8,1 g
Alkohol: 2,2 %

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/oksemorbrad-med-bagte-log-og-fyldte-svampe/