Ovndampet torsk med løg, tomat og øl
45 min

Ovndampet torsk med løg, tomat og øl

Dejlig nem hovedret med purløgsdressing. Øl kan erstattes med bouillon.
Bedømmelse (12 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ovndampet torsk med løg, tomat og øl

Dejlig nem hovedret med purløgsdressing. Øl kan erstattes med bouillon.

Antal portioner

Purløgsdressing

Ovndampet torsk med løg og tomat

  • 500 g frisk torskefilet uden skind og ben
  • 2 tsk groft salt
  • 2 zittauerløg i tynde ringe
  • 5 tomater i tykke skiver
  • friskkværnet peber
  • 1 dl pilsnerøl
  • 1 bundt grofthakket kruspersille

Tilbehør

  • 1 kg små nye kartofler

Fremgangsmåde:

Purløgsdressing

Rør alle ingredienserne sammen og stil dressingen tildækket i køleskabet.

Ovndampet torsk med løg og tomat

Rens torsken for eventuelle ben. Læg torskefileten i et ovnfast fad (ca. 5 x 25 x 25 cm) og drys med 1 tsk af saltet. Fordel løg- og tomatskiver herpå og drys tomaterne med resten af saltet. Krydr med peber og hæld øl ved. Fordel persillen over fisken og damp den mør midt i ovnen. (Fiskekødet skal akkurat skifte farve til mælkehvid, så er fisken mør uden at være tør).

Smag purløgsdressing til og server ovndampet torsk med dressing og nye kartofler.

Tip

Øl kan erstattes af bouillon.

Retten er en forenklet udgave af klassikeren "maskintorsk", som man serverer om bord på fiskebådene. En ret hvor torsk og grøntsager lægges lagvis med krydderier og dampes mør i en høj gryde. En nem ret at tilberede, når der samtidig skal fiskes.

Dampning

Ca. 25 min. ved 175° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8010 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,9 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 22 %
  • Alkohol: 1 %
Print