Pasta med rejer, dild og citron

Pasta med rejer, dild og citron

30 min
Pasta med rejer, dild og citron er en lækker og hurtig ret med indbydende smagstoner. Lækre rejer, syrlig citronsaft, velsmagende ærter og frisk dild smager himmelsk sammen.

Sådan gør du

  • Kog pastaen efter anvisningen på emballagen.
  • Dup rejerne tørre i køkkenrulle. Lad smørret blive gyldent i en pande. Tilsæt paprika og lad det "stege" i ca. 10 sek. Tilsæt rejerne og steg dem i ca. 10 sek., mens der hele tiden vendes rundt. Tag panden af varmen og tilsæt citronsaft, sukker, salt og peber. Smag til. Hæld vandet fra pastaen og hæld den tilbage i gryden. Vend pastaen med rejer, ærter og dild.
Ved serveringen
  • Fordel retten i store varme portionstallerkener, drys osten over og pynt med citronskal.
Mere inspiration

Hurtig aftensmad med ravioli og tomatsauce

Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10643 kJ / 2544 kcal

Næringsindhold pr. 100g

537 kJ / 128 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 24,6 % 7,8 g
Kulhydrat: 53,2 % 16,8 g
Fedt: 22,2 % 3,2 g
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

Tørret hvid pasta, fx amorosi, penne eller skruer
400 g
Pillede, kogte rejer - hvis frosne, skal de optøes først
400 g
Smør
50 g
Stærk paprika
2 tsk
Friskpresset friskpresset citronsaft
1 dl
Sukker
½ tsk
Groft salt
1½ tsk
Friskkværnet peber
Optøede, frosne ekstrafine ærter
450 g
Klippet frisk dild
½ dl
Revet parmesanost
4 spsk
Pynt
Fintrevet citronskal (usprøjtet)