Nordisk paella med blåmuslinger
45 min
•
En dejlig paella....man kunne også kalde det en bygotto. Fyldt med friske blåmuslinger og en lille raffineret bitterhed fra øl.
Ingredienser
|
3 dl
Perlebyg (ca. 3 dl)
|
|
|---|---|
|
1 tsk
Rapsolie
|
|
|
1
Porre i ringe (ca. 100 g)
|
|
|
2
Løg i tynde både (ca. 150 g)
|
|
|
1
Stort finthakket fed hvidløg
|
|
|
2 dl
Øl, fx pilsner - eller ikke for sød cider
|
|
|
½ liter
Grøntsagsbouillon
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
1 kg
Friske blåmuslinger i skal
|
|---|
|
1 tsk
Rapsolie
|
|
|---|---|
|
4
Gulerødder i tern (ca. 250 g)
|
|
|
1 spsk
Finthakket frisk timian
|
|
|
½ dl
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
½ dl
Grofthakket frisk dild
|
|
|---|---|
|
½ dl
Fintklippet purløg
|
Sådan gør du
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
399 kJ / 95 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,5 g |
| Protein: | 6,7 g |
| Fedt: | 2,6 g |
| Kulhydrat: | 11,1 g |
Relateret video
Sådan snitter du løg
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.