Pitasandwich med gyldne kartofler, lynsyltede grøntsager og sursød hvidløgsdressing

Pitasandwich med gyldne kartofler, lynsyltede grøntsager og sursød hvidløgsdressing

45 min
De lækre gyldne kartofler passer rigtig godt sammen med de sursøde grøntsager og de sprøde pitabrød - toppet op med den magre hvidløgsdressing. En skøn sandwich, hvis du er vegetar....og også hvis du ikke er.

Sådan gør du

Gyldne kartofler
  • Skær kartoflerne i helt tynde skiver, fx på mandolinjern eller skæret på et rivejern. Skyl kartoflerne og tør dem godt. Vend kartoflerne med olie og fordel dem på en plade med bagepapir. Bag kartoflerne øverst i ovnen og drys dem med salt.
  • Flæk pitabrødene og læg dem på en plade med bagepapir. Pensl med olie og drys med timian. Rist pitabrødene nederst i ovnen sammen med kartoflerne, de sidste 7 min.
Lynsyltede grøntsager
  • Vend grøntsagerne sammen med eddike, honning og salt. Lad grøntsagerne trække på køkkenbordet i mindst 15 min. Smag til.
Sursød hvidløgsdressing
  • Vend alle ingredienserne sammen og smag dressingen til.
  • Fordel de gyldne kartofler på pitabrødene og kom halvdelen af de lynsyltede grøntsager ovenpå. Server med den sursøde hvidløgsdressing og resten af grøntsagerne.
Bagetid
  • Ca. 25 min. ved 225° - varmluft.
Ristning
  • Ca. 7 min. ved 225° - varmluft.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8214 kJ / 1963 kcal

Næringsindhold pr. 100g

441 kJ / 105 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 12,4 % 3,2 g
Kulhydrat: 54,7 % 14,2 g
Fedt: 32,9 % 3,9 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Gyldne kartofler
Skrubbede kartofler
600 g
Olivenolie
1½ spsk
Groft salt
½ tsk
Fuldkornspitabrød (ca. 260 g)
4
Olivenolie
1½ spsk
Finthakket frisk timian
1 spsk
Lynsyltede grøntsager
Fennikel i tynde strimler (ca. 200 g)
1
Rød peberfrugt i tynde strimler (ca. 150 g)
1
Grøn peberfrugt i tynde strimler (ca. 150 g)
1
Salatløg i tynde ringe (ca. 100 g)
1
Hvid balsamicoeddike
2 spsk
Honning
1 spsk
Groft salt
¾ tsk
Sursød hvidløgsdressing
2½ dl
Hvid balsamicoeddike
2 spsk
Honning
1 spsk
Små hakkede fed hvidløg
2
Groft salt
¾ tsk