Pitasandwich med gyldne kartofler, lynsyltede grøntsager og sursød hvidløgsdressing
  • Arla
  • Opskrifter
  • Pitasandwich med gyldne kartofler, lynsyltede grøntsager og sursød hvidløgsdressing

Pitasandwich med gyldne kartofler, lynsyltede grøntsager og sursød hvidløgsdressing

45 min
De lækre gyldne kartofler passer rigtig godt sammen med de sursøde grøntsager og de sprøde pitabrød - toppet op med den magre hvidløgsdressing. En skøn sandwich, hvis du er vegetar....og også hvis du ikke er.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 25 min. ved 225° - varmluft.

Gyldne kartofler
  • Skær kartoflerne i helt tynde skiver, fx på mandolinjern eller skæret på et rivejern. Skyl kartoflerne og tør dem godt. Vend kartoflerne med olie og fordel dem på en plade med bagepapir. Bag kartoflerne øverst i ovnen og drys dem med salt.
  • Flæk pitabrødene og læg dem på en plade med bagepapir. Pensl med olie og drys med timian. Rist pitabrødene nederst i ovnen sammen med kartoflerne, de sidste 7 min.
Lynsyltede grøntsager
  • Vend grøntsagerne sammen med eddike, honning og salt. Lad grøntsagerne trække på køkkenbordet i mindst 15 min. Smag til.
Sursød hvidløgsdressing
  • Vend alle ingredienserne sammen og smag dressingen til.
  • Fordel de gyldne kartofler på pitabrødene og kom halvdelen af de lynsyltede grøntsager ovenpå. Server med den sursøde hvidløgsdressing og resten af grøntsagerne.
Ristning
  • Ca. 7 min. ved 225° - varmluft.
Energiindhold for hele retten:

7975 kJ / 1906 kcal

Næringsindhold pr. 100g

429 kJ / 103 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 11,3 % 2,9 g
Kulhydrat: 56,2 % 14,2 g
Fedt: 32,5 % 3,8 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Gyldne kartofler
600 g Skrubbede kartofler
1½ spsk Olivenolie
½ tsk Groft salt
4 Fuldkornspitabrød (ca. 260 g)
1½ spsk Olivenolie
1 spsk Finthakket frisk timian
Lynsyltede grøntsager
1 Fennikel i tynde strimler (ca. 200 g)
1 Rød peberfrugt i tynde strimler (ca. 150 g)
1 Grøn peberfrugt i tynde strimler (ca. 150 g)
1 Salatløg i tynde ringe (ca. 100 g)
2 spsk Hvid balsamicoeddike
1 spsk Honning
¾ tsk Groft salt
Sursød hvidløgsdressing
2½ dl Græsk yoghurt
2 spsk Hvid balsamicoeddike
1 spsk Honning
2 Små hakkede fed hvidløg
¾ tsk Groft salt
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk