Pitasandwich med gyldne kartofler, lynsyltede grøntsager og sursød hvidløgsdressing
45 min
Nøglehulsmærket opskrift

Pitasandwich med gyldne kartofler, lynsyltede grøntsager og sursød hvidløgsdressing

De lækre gyldne kartofler passer rigtig godt sammen med de sursøde grøntsager og de sprøde pitabrød - toppet op med den magre hvidløgsdressing. En skøn sandwich, hvis du er vegetar....og også hvis du ikke er.
Nøglehulsmærket opskrift
45 min
Nøglehulsmærket opskrift
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pitasandwich med gyldne kartofler, lynsyltede grøntsager og sursød hvidløgsdressing

Nøglehulsmærket opskrift

De lækre gyldne kartofler passer rigtig godt sammen med de sursøde grøntsager og de sprøde pitabrød - toppet op med den magre hvidløgsdressing. En skøn sandwich, hvis du er vegetar....og også hvis du ikke er.

Antal portioner

Gyldne kartofler

  • 500 g skrubbede kartofler
  • 1½ spsk olivenolie
  • ½ tsk groft salt
  • 4 fuldkornspitabrød (ca. 260 g)
  • 1½ spsk olivenolie
  • 1 spsk finthakkede friske timianblade

Lynsyltede grøntsager

  • 1 fennikel i tynde strimler (ca. 200 g)
  • 1 rød peberfrugt i tynde strimler (ca. 150 g)
  • 1 grøn peberfrugt i tynde strimler (ca. 150 g)
  • 1 salatløg i tynde ringe (ca. 100 g)
  • 2 spsk hvid balsamicoeddike
  • 1 spsk honning
  • ¾ tsk groft salt

Sursød hvidløgsdressing

Fremgangsmåde:

Gyldne kartofler

Skær kartoflerne i helt tynde skiver, fx på mandolinjern eller skæret på et rivejern. Skyl kartoflerne og tør dem godt. Vend kartoflerne med olie og fordel dem på en plade med bagepapir. Bag kartoflerne øverst i ovnen og drys dem med salt.

Flæk pitabrødene og læg dem på en plade med bagepapir. Pensl med olie og drys med timian. Rist pitabrødene nederst i ovnen sammen med kartoflerne, de sidste 7 min.

Lynsyltede grøntsager

Vend grøntsagerne sammen med eddike, honning og salt. Lad grøntsagerne trække på køkkenbordet i mindst 15 min. Smag til.

Sursød hvidløgsdressing

Vend alle ingredienserne sammen og smag dressingen til.

Fordel de gyldne kartofler på pitabrødene og kom halvdelen af de lynsyltede grøntsager ovenpå. Server med den sursøde hvidløgsdressing og resten af grøntsagerne.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 225° - varmluft.

Ristning

Ca. 7 min. ved 225° - varmluft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8210 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,5 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 63 %
  • Fedt: 22 %
Print