Pitasandwich

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

30 min

Pitabrød - frækt med lækre kirsebær til.

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 pitabrød (ca. 320 g)
  • 2 tsk rapsolie
  • 400 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 2 rødløg i tynde både (ca. 150 g)
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 agurk i tynde stave (ca. 300 g)
  • 200 g kirsebær i halve
  • 1 icebergsalat skåret i grove bidder (ca. 200 g)

Sådan gør du

Sådan gør du

Flæk pitabrødene og del "overne" i halve. Læg brødene på plader med bagepapir og rist dem midt i ovnen.

Lad imens olien blive varm i en sauterpande. Steg kødet ved kraftig varme og under omrøring i ca. 3 min. Tilsæt løg, salt og peber og steg i ca. 3 min. Vend agurk, kirsebær og salat i og steg i yderligere ca. 2 min. Smag til.

Læg "underne" på tallerkener. Fordel kød og grøntsager på brødene, læg lidt fraiche på toppen og slut med de halve "overe". Server resten af fraichen til.

Ristning

Ca. 10 min. ved 250° - traditionel ovn.

Tip

I stedet for kirsebær kan man bruge 100 g soltørrede tranebær.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8084 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,8 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 28 %

Print

Kilde: