Råkostsalat

20 min
Råkostsalat

Råkostsalat er en dejlig spise - fuld af grøntsager, smag, vitaminer og farver. Du kan servere råkostsalat som tilbehør til aftensmaden, som en lille hverdagsforret, til frokost og i madpakken. Står den på købepizzaer en aften, kan du nemt nå at snitte en gang råkostsalat inden pizzabuddet ringer på døren, og I kaster jer over pizzaerne - så er der bedre balance i grøntsagsregnskabet og i maven!

Ingredienser

Råkostsalat

2 spsk Rapsolie
1 spsk Eddike, fx æblecidereddike
Friskkværnet peber
2 Røde æbler (ca. 250 g)
4 Groftrevne gulerødder (ca. 300 g)
100 g Fintsnittet lilla spidskål
1 dl Grofthakket bredbladet persille

Sojaristede solsikkekerner

50 g Solsikkekerner
2 spsk Sojasauce

Sådan gør du

Råkostsalat

  • Pisk olie, eddike og peber sammen i en skål.
  • Skær æblerne i tern og vend dem i dressingen.
  • Kom gulerødder og spidskål i en skål.
  • Hæld æbler med dressing over salaten og drys med persille.

Sojaristede solsikkekerner

  • Kom solsikkekernerne i en tør pande.
  • Skru op til kraftig varme og rist kernerne under omrøring i ca. 2 min.
  • Tag panden af varmen og vend straks sojasauce sammen med de ristede solsikkekerner, så væden fordamper.

Ved serveringen

  • Drys lidt af sojaristede solsikkekernerne på råkostsalaten og vend rundt i salaten ved serveringen - evt. inde ved bordet.
  • Server resten af kernerne i en lille skål ved siden af.

De sojaristede solsikkekerner giver umami til råkostsalaten. De gør også salaten lidt mere "voksen" i smagen. De kan naturligvis udelades, eller du kan servere alle de sojaristede kerner ved siden af salaten, så man selv kan bestemme, om man vil drysse på eller ej. Giv evt. råkostsalaten ½ tsk salt i dressingen, hvis du udelader de sojaristede solsikkekerner.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3366 kJ / 805 kcal

Næringsindhold pr. 100g

426 kJ / 102 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 8,7 % 2,2 g
Kulhydrat: 28,3 % 7,1 g
Fedt: 63 % 7,2 g
Relateret video Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål. 

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/rakostsalat/