Rejesalat med Rhode island dressing

Rejesalat med Rhode island dressing

1 time
En generøs frokostsalat, hvor det er besværet værd selv at pille rejerne.

Sådan gør du

Rhode island dressing
  • Rør alle ingredienserne sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Smag til.
  • Pil rejerne. Flæk avocadoerne, fjern stenene og tag kødet ud med en teske. Skær agurkerne i mindre stykker. Bland løg, avocado, agurk, citronsaft, salt og peber i en skål.
Ved serveringen
  • Anret salaten på tallerkener og fordel herpå grøntsager og rejer. Pynt med dild og server dressing og brød til.
Energiindhold for hele retten:

8124 kJ / 1942 kcal

Næringsindhold pr. 100g

445 kJ / 106 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 36,8 % 9,6 g
Kulhydrat: 31,7 % 8,3 g
Fedt: 31,5 % 3,8 g
Mere inspiration

Hjemmelavet hønsesalat med bacon, champignon og asparges - skøn opskrift.

Hønsesalat
45 min
Hønsesalat
(14)
Relateret video
Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

Ingredienser

Rhode island dressing
2 dl Fraiche
½ dl Sød chilisauce
3-5 dråber tabascosauce
¼ tsk Havsalt, fx maldon
800 g Rejer med skal (ca. 200 g)
2 Modne avocadoer
½ Agurk
1 Salatløg i tynde skiver
1 spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Havsalt, fx maldon
Friskkværnet peber
125 g Blandet salat, fx iceberg og rucola
Pynt
Både af citroner (usprøjtede)
Dildkviste
Tilbehør
200 g Flutes