Rejesalat med Rhode island dressing

1 time
Rejesalat med Rhode island dressing

En generøs frokostsalat, hvor det er besværet værd selv at pille rejerne.

Ingredienser

Rhode island dressing

2 dl Fraiche
½ dl Sød chilisauce
3-5 dråber tabascosauce
¼ tsk Havsalt, fx maldon
800 g Rejer med skal (ca. 200 g)
2 Modne avocadoer
½ Agurk
1 Salatløg i tynde skiver
1 spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Havsalt, fx maldon
Friskkværnet peber
125 g Blandet salat, fx iceberg og rucola

Pynt

Både af citroner (usprøjtede)
Dildkviste

Tilbehør

200 g Flutes

Sådan gør du

Rhode island dressing

  • Rør alle ingredienserne sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Smag til.
  • Pil rejerne. Flæk avocadoerne, fjern stenene og tag kødet ud med en teske. Skær agurkerne i mindre stykker. Bland løg, avocado, agurk, citronsaft, salt og peber i en skål.

Ved serveringen

  • Anret salaten på tallerkener og fordel herpå grøntsager og rejer. Pynt med dild og server dressing og brød til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8124 kJ / 1942 kcal

Næringsindhold pr. 100g

445 kJ / 106 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 36,8 % 9,6 g
Kulhydrat: 31,7 % 8,3 g
Fedt: 31,5 % 3,8 g
Relateret video Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

https://www.arla.dk/opskrifter/rejesalat-med-rhode-island-dressing/