Risalamande islagkage
23 timer 59 min
•
Arbejdstid: 45 min
Fryseegnet
•
Risalamande islagkage - hvis du har lyst til en virkelig flot dessert, der minder om jul. Her skal du bruge en rest risalamande, så husk det, når du alligevel laver risalamande - eller køb en færdig. Risalamande islagkagen indeholder både marcipan, mandler, vanilje, hvid chokolade og kirsebærsauce - og den smager ligeså godt, som den ser ud. Hav risalamande islagkagen klar i fryseren - så er det nemt at servere dessert den dag, du har brug for det.
Ingredienser
Kiksebund
|
1½
Æggehvide
|
|
|---|---|
|
100 g
Sukker (ca. 1 1/4 dl)
|
|
|
50 g
Finthakkede mandler
|
|
|
50 g
Knuste saltkiks, fx TUC kiks
|
Juleis
|
½ liter
Piskefløde
|
|
|---|---|
|
3
Æggeblommer
|
|
|
5 spsk
Sukker
|
|
|
1
Vaniljestang, kornene heraf
|
|
|
2 dl
Risalamande, blendet
|
|
|
150 g
Marcipan i små tern
|
|
|
75 g
Grofthakket hvid chokolade
|
|
|
75 g
Grofthakkede, ristede, smuttede mandler
|
|
|
200 g
Kirsebærsauce, fx Amarena dessertkirsebærsauce
|
Sådan gør du
Kiksebund
Juleis
Sådan samler du risalamande islagkagen
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Har du ikke en rest risalamande kan du bruge færdigkøbt risalamande. Du kan evt. også pynte risalamande-islagkagen med guldstøv.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1402 kJ / 335 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2 g |
| Protein: | 5,2 g |
| Fedt: | 22,9 g |
| Kulhydrat: | 27,4 g |