Rødkålssalat

En dejlig frisk rødkålssalat med bid fra rødkål, friskhed fra appelsin, skarphed fra rødløg, sprødhed fra cashewnødder og saftighed fra granatæblekerner. Salat med rødkål er både en fryd for øjet og for ganen. Denne opskrift på rødkålssalat dressing kan bruges hele året og til mange andre salater. Rødkålssalat, der har lidt af det hele og ovenikøbet er meget nem og hurtig at lave.
Ingredienser
Dressing
1 spsk
Jomfruolivenolie
|
|
---|---|
1 spsk
Mørk balsamicoeddike
|
|
2 tsk
Flydende honning
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Rødkålssalat
400 g
Fintsnittet rødkål
|
|
---|---|
½
Finthakket rødløg (ca. 50 g)
|
|
150 g appelsinfileter - af 2
Appelsiner
|
|
100 g
Granatæblekerner
|
|
50 g
Saltede, ristede cashewnødder
|
Sådan gør du
Dressing
Rødkålssalat
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Server rødkålssalaten til fx stegte andebryster, medisterpølse, koteletter eller grøntsagsfrikadeller.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
3344 kJ / 799 kcal
Næringsindhold pr. 100g
336 kJ / 80 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3 g |
Protein: | 8,9 % | 1,8 g |
Fedt: | 45,1 % | 4,1 g |
Kulhydrat: | 46 % | 9,1 g |
Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.
