Rosmarinsorbet med karamelmandler

Rosmarinsorbet med karamelmandler

60+ min
En frisk og let sorbet med serveret med flødeskum og karamelliserede mandler. Prøv den skønne smagskombination af rosmarin og appelsin.

Sådan gør du

  • Bring vand, sukker og rosmarinkviste i kog. Tag gryden af varmen, tilsæt den hakkede rosmarin og lad sukkerlagen køle lidt af. Fjern kvistene, vend yoghurt i og kom blandingen i en metalform. Frys sorbeten i mindst 5 timer - rør 2-3 gange under indfrysningen. Stil rosmarinsorbeten i køleskabet ca. 45 min. før den skal serveres, hvis den har været frosset i længere tid. Sorbeten skal fryses ca. 1 døgn, hvis den skal kugles op.
  • Bring sukker, vand og romarinkviste i kog i en pande ved kraftig varme. Lad sukkeret tørre ind, mens du konstant rører i kvistene. Efter 2-4 min. er sukkeret tørt og kvistene "frostede".
Karamelmandler
  • Kom sukkeret i en pande i et jævnt lag. Smelt sukkeret ved kraftig varme og uden omrøring til det begynder at gyldne i kanten. Rør til sukkeret er helt smeltet - det går stærkt. Vend mandlerne i den gyldne karamel, hæld dem ud på et stykke bagepapir og køl af.
Orangeflødeskum
  • Kom appelsinsaft og sukker i fløden og pisk det til et let skum.
  • Hak de karamelliserede mandler. Fordel appelsinfileterne på 6 tallerkener og anret iskugler, karamelmandler og "frostede" rosmarinkviste på tallerkenerne. Server med orangeflødeskum.
Tip

Du kan stille sorbeten i køleskabet i ca. 45 min. og derefter kugle den op - læg straks iskuglerne i fryseren. De kan serveres direkte fra fryseren, og det gør det lidt nemmere ved serveringen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13517 kJ / 3231 kcal

Næringsindhold pr. 100g

756 kJ / 181 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 3,9 % 1,7 g
Kulhydrat: 55,1 % 24,5 g
Fedt: 41 % 8,4 g
Mere inspiration

Prøv en dejlig frisk citronsorbet, let og lækker!

Citronsorbet
60+ min
Citronsorbet
(19)
Relateret video
Sådan skærer du appelsinfileter

Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.

Ingredienser

2½ dl Vand
225 g Sukker (ca. 2¾ dl)
5 Friske rosmarinkviste
2 spsk Finthakkede frisk rosmarin
2½ dl Græsk yoghurt
4 spsk Sukker
1 spsk Vand
¾ dl Små friske rosmarinkviste
Karamelmandler
100 g Sukker (ca. 1¼ dl)
100 g Ristede, smuttede mandler
Orangeflødeskum
½ dl Friskpresset appelsinsaft - fra appelsinfileterne
1½ tsk Sukker
¼ liter Piskefløde
450 g Fileter af appelsiner - 6 appelsiner