Rosmarinsorbet med karamelmandler

Rosmarinsorbet med karamelmandler

5 timer 30 min
Arbejdstid: 55 min
En frisk og let sorbet med serveret med flødeskum og karamelliserede mandler. Prøv den skønne smagskombination af rosmarin og appelsin.
https://www.arla.dk/opskrifter/rosmarinsorbet-med-karamelmandler/

Sådan gør du

Rosmarinsorbet
  • Bring vand, sukker og rosmarinkviste i kog.
  • Tag gryden af varmen, tilsæt den hakkede rosmarin og lad sukkerlagen køle lidt af.
  • Fjern kvistene, vend yoghurt i og kom blandingen i en metalform.
  • Frys sorbeten i mindst 5 timer - rør 2-3 gange under indfrysningen.
  • Stil rosmarinsorbeten i køleskabet ca. 45 min. før den skal serveres, hvis den har været frosset i længere tid.
  • Sorbeten skal fryses ca. 1 døgn, hvis den skal kugles op.
Rosmarinkviste
  • Bring sukker, vand og romarinkviste i kog i en pande ved kraftig varme.
  • Lad sukkeret tørre ind, mens du konstant rører i kvistene.
  • Efter 2-4 min. er sukkeret tørt og kvistene "frostede".
Karamelmandler
  • Kom sukkeret i en pande i et jævnt lag.
  • Smelt sukkeret ved kraftig varme og uden omrøring til det begynder at gyldne i kanten.
  • Rør til sukkeret er helt smeltet - det går stærkt.
  • Vend mandlerne i den gyldne karamel, hæld dem ud på et stykke bagepapir og køl af.
Orangeflødeskum
  • Kom appelsinsaft og sukker i fløden og pisk det til et let skum.
  • Hak de karamelliserede mandler.
  • Fordel appelsinfileterne på 6 tallerkener og anret iskugler, karamelmandler og "frostede" rosmarinkviste på tallerkenerne.
  • Server med orangeflødeskum.

Du kan stille sorbeten i køleskabet i ca. 45 min. og derefter kugle den op - læg straks iskuglerne i fryseren. De kan serveres direkte fra fryseren, og det gør det lidt nemmere ved serveringen.

Energiindhold for hele retten:

14591 kJ / 3487 kcal

Næringsindhold pr. 100g

815 kJ / 195 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 4,9 % 2,3 g
Kulhydrat: 52,1 % 25 g
Fedt: 43 % 9,5 g
Relateret video
Sådan skærer du appelsinfileter

Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.

Ingredienser

Rosmarinsorbet
2½ dl Vand
225 g Sukker (ca. 2¾ dl)
5 Rosmarinkviste
2 spsk Finthakket frisk rosmarin
2½ dl Græsk yoghurt
Rosmarinkviste
4 spsk Sukker
1 spsk Vand
3 Rosmarinkviste, plukket i mindre stykker
Karamelmandler
100 g Sukker (ca. 1¼ dl)
100 g Ristede, smuttede mandler
Orangeflødeskum
½ dl Friskpresset appelsinsaft - fra appelsinfileterne
1½ tsk Sukker
¼ liter Piskefløde
450 g Fileter af appelsiner - 6 appelsiner