Rosmarinsorbet med karamelmandler - Opskrifter - Arla

Rosmarinsorbet med karamelmandler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

60+ min

En frisk og let sorbet med serveret med flødeskum og karamelliserede mandler. Prøv den skønne smagskombination af rosmarin og appelsin.

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 spsk sukker
  • 1 spsk vand
  • ¾ dl små friske rosmarinkviste

Karamelmandler

  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 100 g ristede, smuttede mandler

Orangeflødeskum

  • 450 g fileter af appelsiner - 6 appelsiner

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand, sukker og rosmarinkviste i kog. Tag gryden af varmen, tilsæt den hakkede rosmarin og lad sukkerlagen køle lidt af. Fjern kvistene, vend yoghurt i og kom blandingen i en metalform. Frys sorbeten i mindst 5 timer - rør 2-3 gange under indfrysningen. Stil rosmarinsorbeten i køleskabet ca. 45 min. før den skal serveres, hvis den har været frosset i længere tid. Sorbeten skal fryses ca. 1 døgn, hvis den skal kugles op.

Bring sukker, vand og romarinkviste i kog i en pande ved kraftig varme. Lad sukkeret tørre ind, mens du konstant rører i kvistene. Efter 2-4 min. er sukkeret tørt og kvistene "frostede".

Karamelmandler

Kom sukkeret i en pande i et jævnt lag. Smelt sukkeret ved kraftig varme og uden omrøring til det begynder at gyldne i kanten. Rør til sukkeret er helt smeltet - det går stærkt. Vend mandlerne i den gyldne karamel, hæld dem ud på et stykke bagepapir og køl af.

Orangeflødeskum

Kom appelsinsaft og sukker i fløden og pisk det til et let skum.

Hak de karamelliserede mandler. Fordel appelsinfileterne på 6 tallerkener og anret iskugler, karamelmandler og "frostede" rosmarinkviste på tallerkenerne. Server med orangeflødeskum.

Tip

Du kan stille sorbeten i køleskabet i ca. 45 min. og derefter kugle den op - læg straks iskuglerne i fryseren. De kan serveres direkte fra fryseren, og det gør det lidt nemmere ved serveringen.

Sådan skærer du appelsinfileter

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 14230 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,5 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 42 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Gewürztraminer Alsace, Frankrig

En parfumeret, krydret dessert som denne skal ledsages af en vin med samme egenskaber. Det har gewürztraminer-druen, så find en sød udgave fx en vendanges tardives fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til thaimad