Kartoffelvafler

Kartoffelvafler

45 min
Kartoffelvafler er et virkeligt lækkert tilbehør til både kød, fisk og salat - sommer som vinter - til få og mange. Kartoffelvaflerne kan ovenikøbet forberedes 3-4 timer i forvejen og blot varmes lige inden de serveres. Kartoffelvaflerne smager super godt som de er, også kolde i madpakken. Prøv at servere dem som forret med røget laks eller frisk stenbiderrogn, creme fraiche, rødløg og frisk dild – en himmelsk mundfuld. Der er ramsløg i opskriften, men det kan du sagtens erstatte med frisk timian, oregano eller rosmarin.
https://www.arla.dk/opskrifter/sprode-kartoffelvafler/

Sådan gør du

Kartoffelvafler
  • Riv kartoflerne groft og vend dem sammen med smeltet smør, krydderurter, salt og peber.
  • Varm et vaffeljern godt op.
  • Kom 1/4 af kartoffelblandingen i vaffeljernet (kartoflerne kan godt væske lidt i skålen, - væsken skal ikke med i vaffeljernet) - dejen skal fordeles helt ud til kanten. Pres vaffeljernet helt sammen og bag kartoffelvaflen 5-7 min. ved jævn til kraftig varme.
  • Bag resten af vaflerne på samme måde.

Kartoffelvaflerne kan spices op med fx 3 spsk finthakkede timianblade, 1 knust fed hvidløg eller ¼ tsk friskkværnet peber ekstra. Du kan lave en stor portion kartoffelvafler i forvejen og varme de færdigbagte vafler op lige inden serveringen. Læg bagte kartoffelvafler på plader med bagepapir og varm dem midt i ovnen ca. 4 minutter ved 250° - en plade ad gangen.

Du kan tilsætte oregano, timian eller rosmarin i stedet for ramsløg.

Energiindhold for hele retten:

3878 kJ / 927 kcal

Næringsindhold pr. 100g

463 kJ / 111 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 6 % 1,6 g
Kulhydrat: 54,3 % 14,8 g
Fedt: 39,7 % 5 g
Mere inspiration

Her er et andet dejligt kartoffeltilbehør.

Ingredienser

Kartoffelvafler
¾ kg Store, skrællede kartofler
50 g Smør - smeltet
½ dl Finthakkede ramsløg
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber