Sandkage
    Sandkage smager, i al sin enkelhed, bare godt. Der er ikke nogen dikkedarer ved hjemmelavet saftig og nem sandkage, den er, hvad den er - en perfekt blanding af smør, sukker, æg og mel + lidt vaniljesukker og bagepulver. En rigtig klassiker. Sandkage blev også kaldt "pund til pund kage" fordi den består af lige dele af de 4 hovedingredienser. Vi har dog valgt at tage et halvt pund (250 g) af hver ingrediens, så det passer til én kage. Men du kan jo snildt gå all-in og bage 2 sandkager, så det bliver den helt rigtige "pund til pund" kage. Hvis du har lyst, kan du sagtens pynte din sandkage, men den behøver det faktisk ikke. Ren retro!
Ingredienser
Sandkage
| 
                                     
                                            
                                                    250 g
                                                Blødt smør
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    250 g
                                                Sukker (ca. 3 dl)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    4
                                                Æg
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    250 g
                                                Hvedemel (ca. 4¼ dl)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    3 tsk
                                                Vaniljesukker
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1 tsk
                                                Bagepulver
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    
                                                Smør til formene
                                            
                                     
                                 | 
                                
Sådan gør du
Sandkage
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan bruge bagepapir i formen, i stedet for at smøre den. Sørg for at bagepapiret ligger glat i formen, hvis du vil have et fint stramt snit, når kagen er bagt.
Sådan kan du lave marmorkage: Bland 1½ spsk kakao i halvdelen af dejen, så du har en mørk og en lys dej. Fordel den mørke dej i 2 sandkageforme og fordel derefter den lyse dej i formene. Rør forsigtigt rundt med en gaffel så den mørke og lyse dej blander sig og der fremkommer et mønster.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1728 kJ / 413 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,9 g | 
| Protein: | 4,9 g | 
| Fedt: | 23,5 g | 
| Kulhydrat: | 45,6 g |