Sandwich med bøf og avocado
Hjemmelavet sandwich med bøf er noget, de fleste familiemedlemmer stemmer for kommer på madplanen. Bøfsandwich er egentlig en hakkebøf, der er lagt imellem to stykker brød - oftest i en burgerbolle, og er dermed en variant af en burger. Her har vi valgt at lave en opskrift, som er mere sandwich end burger. Bøfsandwich defineres også ved at grøntsagerne er forarbejdet i stedet for rå, og her har vi valgt at lægge bøfsandwichen sammen om en skøn avocadocreme og supplere med sprød gulerodssalat.
Ingredienser
Avocadocreme
2
Modne avocadoer
|
|
---|---|
½ dl
Friskpresset citronsaft
|
|
1
Lille rød chilipeber
|
|
1 tsk
Rørsukker eller brun farin
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Gulerodssalat
4
Gulerødder (ca. 400 g)
|
|
---|---|
2
Små knuste fed hvidløg
|
|
150 g
Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Bøfsandwich
400 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
---|---|
10 g
Smør
|
|
2 tsk
Rapsolie
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
8 skiver
Groft brød (ca. 600 g)
|
|
---|---|
8
Salatblade (ca. 75 g)
|
|
2
Tomater (ca. 100 g)
|
|
½
Rødløg (ca. 35 g)
|
Sådan gør du
Avocadocreme
Gulerodssalat
Bøfsandwich
Sådan samler du bøfsandwichen
Du kan både bruge burgerboller, rugbrød, toastbrød eller andet brød i skiver, som får nyt liv i en brødrister. Avocadocremen er skøn, men du kan gøre det endnu lettere, ved blot at bruge skiver af en frisk avocado sammen med cremefraiche, sennep, mayonnaise efter smag.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12997 kJ / 3106 kcal
Næringsindhold pr. 100g
607 kJ / 145 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,7 g |
Protein: | 22,5 % | 8 g |
Kulhydrat: | 46,8 % | 16,7 g |
Fedt: | 30,7 % | 5 g |
Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.