Scones

Scones

45 min
Fryseegnet
Scones - en engelsk klassiker! Prøv denne nemme og lækre opskrift på scones. Det er nemt og hurtigt at bage scones - de laves med bagepulver og skal derfor ikke hæve! Server dem fx til morgenmad med smør eller syltetøj.

Sådan gør du

  • Bland mel, sukker, bagepulver og salt i en skål. Skær smørret i små stykker og smuldr det i melblandingen - det skal ligne revet ost. Tilsæt mælk og saml dejen løst med hænderne. Vend dejen ud på et stykke bagepapir og rul forsigtigt dejen ud, så den fylder det meste af bagepapiret. Fold ⅓ af dejen ind over sig selv ved at løfte bagepapiret. Fold derefter den sidste ⅓ indover, så dejen nu er i 3 lag. Drys med lidt mel og rul igen dejen ud, så den fylder ca. halvdelen af bagepapiret. Stik ca. 16 scones ud - brug fx et glas (ca. 7 cm i diameter). Læg de 16 scones på en plade med bagepapir. Pensl med æg og bag dem midt i ovnen til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.
Bagetid
  • 12-14 min. ved 225° - traditionel ovn.
Velbekomme!
Variation

Chokoladescones: Drys ca. 200 g chokolade ud over dejen, inden du ruller den ud anden gang. Appelsinscones: Tilsæt 2 tsk appelsinskal (usprøjtet) til de tørre ingredienser. Kardemommescones: Tilsæt 2 tsk stødt kardemomme til de tørre ingredienser.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

15995 kJ / 3823 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1328 kJ / 318 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 6,4 % 5 g
Kulhydrat: 53,2 % 41,6 g
Fedt: 40,4 % 14,5 g

Ingredienser

Hvedemel
550 g
Sukker
75 g
Bagepulver
2 spsk
Groft salt
1 tsk
Koldt smør
200 g
Mælk eller kærnemælk
3½ dl
Æg til pensling