Scones

Scones

45 min
Fryseegnet
Scones - en engelsk klassiker! Prøv denne nemme og lækre opskrift på scones. Det er nemt og hurtigt at bage scones - de laves med bagepulver og skal derfor ikke hæve! Server dem fx til morgenmad med smør eller syltetøj.

Sådan gør du

Bagetid:

12-14 min. ved 225° - traditionel ovn.

  • Bland mel, sukker, bagepulver og salt i en skål. Skær smørret i små stykker og smuldr det i melblandingen - det skal ligne revet ost.
  • Tilsæt mælk og saml dejen løst med hænderne.
  • Vend dejen ud på et stykke bagepapir og rul forsigtigt dejen ud, så den fylder det meste af bagepapiret.
  • Fold ⅓ af dejen ind over sig selv ved at løfte bagepapiret. Fold derefter den sidste ⅓ indover, så dejen nu er i 3 lag.
  • Drys med lidt mel og rul igen dejen ud, så den fylder ca. halvdelen af bagepapiret.
  • Stik ca. 16 scones ud - brug fx et glas (ca. 7 cm i diameter). Læg de 16 scones på en plade med bagepapir.
  • Pensl med æg (eller mælk) og bag dem midt i ovnen til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.

Chokoladescones: Drys ca. 200 g chokolade ud over dejen, inden du ruller den ud anden gang. Appelsinscones: Tilsæt 2 tsk appelsinskal (usprøjtet) til de tørre ingredienser. Kardemommescones: Tilsæt 2 tsk stødt kardemomme til de tørre ingredienser.

Energiindhold for hele retten:

15995 kJ / 3823 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1328 kJ / 318 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 6,4 % 5 g
Kulhydrat: 53,2 % 41,6 g
Fedt: 40,4 % 14,5 g
Mere inspiration

Prøv også disse lækre scones med kakao.

Kakaoscones
30 min
Kakaoscones
(1)

Ingredienser

550 g Hvedemel
75 g Sukker
2 spsk Bagepulver
1 tsk Groft salt
200 g Koldt smør
3½ dl Mælk eller kærnemælk
Evt, æg til pensling