Løgtærte

Løgtærte

60+ min
Løgtærte er nem at tilberede og består af få og enkle ingredienser. Opskriften på løgtærte kan nemt varieres med andre grøntsager og smages til med de krydderurter du foretrækker. Opskriften på løgtærte består af en sprød bund og et dejligt fyld med ost. Her har vi valgt en mozarella i tern, men du kan bruge den ost du har. Løgtærte er velegnet som aftensmad, og passer også fint ind på et buffetbord eller til frokost. Du kan tage løgtærte med på picnic og i madpakken, for den smager også fint lun eller kold.
https://www.arla.dk/opskrifter/logtarte/

Sådan gør du

Forbagning:

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning:

Ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tærtedej
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
  • Tilsæt salt og vand og saml hurtigt dejen.
  • Tryk den ud i en springform (ca. 22 cm i diameter). Lad dejen gå halvt op ad formens side. Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  • Prik bunden med en gaffel og forbag den midt i ovnen.
Fyld
  • Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits løgene i ca. 4 min.
  • Pisk æg, mælk og fløde sammen og tilsæt de øvrige ingredienser. Vend løg i og fordel fyldet i den forbagte bund.
  • Bag tærten midt i ovnen.

Du kan bruge tærtebund og fyld af æg, mælk, fløde, ost og krydderier som base for alle mulige forskellige tærter. Brug opskriften her og skift fx løgene ud med groftrevne gulerødder eller andre rodfrugter, broccoli og blomkål, porrer, svampe eller græskar - eller en blanding af flere. Er dine grøntsager blevet lidt trætte, kan du som regel få lidt sprødhed tilbage ved at lægge dem i vand med isterninger en halv times tid (bortset fra svampene). En ny dejlig tærte og du undgår madspild.

Energiindhold for hele retten:

10588 kJ / 2531 kcal

Næringsindhold pr. 100g

669 kJ / 160 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 10,8 % 4,2 g
Kulhydrat: 28,5 % 11,2 g
Fedt: 60,7 % 11 g
Mere inspiration

Her har du en opskrift på en glutenfri tærtedej.

Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Se den {klassiske} version
Tærtedej
100 g Koldt smør
175 g Hvedemel (ca. 3 dl)
½ tsk Groft salt
1½ spsk Vand
Fyld
25 g Smør
5 Løg i små tern (ca. 400 g)
2 Æg
1 dl Mælk
1 dl Piskefløde
100 g Mozzarellaost i tern
¼ tsk Revet muskatnød
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Tilbehør
Blandet salat af, fx blomkål, squash, gulerod og salatblade