Skumfiduser

Skumfiduser

Lækre hjemmelavede bløde og seje skumfiduser med solbær. Skumfiduser eller marshmallows er en lidt klistret tjans i køkkenet, men de er helt sikkert arbejdstiden værd. Grundmassen til skumfiduser kræver kun 4 ingredienser: sukker, glukosesirup, koncentreret saft og husblas. Og du kan selvfølgelig variere skumfiduserne i smag og farve.

Ingredienser

Skumfiduser

200 g Sukker
200 g Glukosesirup
1½ dl Solbærsaft
10 blade Husblas
25 g Flormelis
25 g Majsstivelse
1 spsk Fintblendet frysetørrede bær fx solbær

Sådan gør du

Skumfiduser - dag 1

  • Bring sukker, glukosesirup og saft i kog i en gryde.
  • Skru ned til jævn varme og lad det koge til sukkermassen har en temperatur på 118° (brug et sukkertermometer). Kogetiden er 15-20 min.
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt husblas og rør godt rundt.
  • Hæld sukkermassen i en tynd stråle i en røremaskine under konstant piskning ved høj hastighed. Pisk ca. 15 min. til skummet er meget fast og sejt. Kom det i en sprøjtepose med en stor stjernetylle.
  • Bland flormelis og majsstivelse og drys ca. halvdelen på et stykke bagepapir (dette forhindrer at skumfidusmassen klistrer fast til bagepapiret).
  • Sprøjt skumfidusmassen ud i lange pølser og drys med et godt lag af den resterende flormelis/majsstivelse blandet med bærpulver.
  • Lad dem tørre ved stuetemperatur natten over (dækket med bagepapir).

Dag 2

  • Klip skumfiduserne i mindre stykker og vend dem godt rundt i flormelisblandingen.
  • Kom dem i en bøtte og lad dem tørre ud ved stuetemperatur (uden låg) i 2-4 dage - jo flere dage de tørrer, jo sejere bliver konsistensen. Herefter skal der låg på skumfiduserne.

Vil du prøve andre smagsvarianter så tilsæt 1,5 dl vand til sukkermassen i stedet for koncentreret saft. Lad sukkermassen koge færdig og tilsæt herefter smag: Hindbærskumfiduser: Tilsæt 4 spsk fintblendet hindbærpulver til sukkermassen. Lakridsskumfiduser: Tilsæt 2 spsk lakridspulver til sukkermassen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7391 kJ / 1767 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1188 kJ / 284 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,3 g
Protein: 3,4 % 2,4 g
Kulhydrat: 96,4 % 67,4 g
Fedt: 0,2 % 0,1 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/skumfiduser/