Skumfiduser
Lækre hjemmelavede bløde og seje skumfiduser med solbær. Skumfiduser eller marshmallows er en lidt klistret tjans i køkkenet, men de er helt sikkert arbejdstiden værd. Grundmassen til skumfiduser kræver kun 4 ingredienser: sukker, glukosesirup, koncentreret saft og husblas. Og du kan selvfølgelig variere skumfiduserne i smag og farve.
Ingredienser
Skumfiduser
|
200 g
Sukker
|
|
|---|---|
|
200 g
Glukosesirup
|
|
|
1½ dl
Solbærsaft
|
|
10 blade
Husblas
|
|---|
|
25 g
Flormelis
|
|
|---|---|
|
25 g
Majsstivelse
|
|
1 spsk
Fintblendet frysetørrede bær fx solbær
|
|---|
Sådan gør du
Skumfiduser - dag 1
Dag 2
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Vil du prøve andre smagsvarianter så tilsæt 1,5 dl vand til sukkermassen i stedet for koncentreret saft. Lad sukkermassen koge færdig og tilsæt herefter smag: Hindbærskumfiduser: Tilsæt 4 spsk fintblendet hindbærpulver til sukkermassen. Lakridsskumfiduser: Tilsæt 2 spsk lakridspulver til sukkermassen.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1190 kJ / 284 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,3 g |
| Protein: | 2,4 g |
| Fedt: | 0,1 g |
| Kulhydrat: | 67,4 g |