Småkager med chokolade og havregryn
Hjemmebagte småkager hører sig ikke kun til ved højtiderne. Disse småkager med chokolade og havregryn kan også nydes som det hurtige energibust i hverdagen eller serveres som et lækkert tilbehør til kaffen i weekenden. Og så gør det jo ikke noget at de som her, har lidt ekstra fibre i form af havregryn. Småkager med chokolade og havregryn er nemme at lave, og du kan gemme den færdige dej i fryseren, så du kan bage dem lidt efter lidt, og på den måde altid har nybagte småkager på lager.
Ingredienser
Småkager med chokolade og havregryn
|
200 g
Blødt smør
|
|
|---|---|
|
250 g
Rørsukker (ca. 3 dl)
|
|
|
2
Æg
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
1 tsk
Vaniljesukker
|
|
|
2 dl
Havregryn
|
|
|
125 g
Hvedemel (ca. 2 dl)
|
|
|
2 tsk
Bagepulver
|
|
|
200 g
Mørk chokolade
|
Sådan gør du
Småkager med chokolade og havregryn
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Den rå dej kan fryses - lad dejen tø på køkkenbordet i et par timer. De bagte småkager kan også fryses - lun evt. de optøede småkager på en brødrister.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1900 kJ / 454 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,2 g |
| Protein: | 4,5 g |
| Fedt: | 24,7 g |
| Kulhydrat: | 53,5 g |