Sødt rugbrød med mandler og tranebær

1 time 5 min
Fryseegnet
Sødt rugbrød med mandler og tranebær

Mandler, tørrede tranebær, usødet ymerdrys og hvidtøl giver smag til dette "rugbrød" der er oplagt som mellemmåltid.

Ingredienser

25 g Smør
3 dl Vand
1 Hvidtøl (33 cl)
50 g Gær
3 spsk Muscovadosukker eller mørk farin
2 tsk Groft salt
100 g Hele, smuttede mandler
100 g Tørrede tranebær
200 g Usødet ymerdrys
500 g Groft rugmel (fintformalet)

Pensling

Vand

Pynt

Groft rugmel

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 55 min. ved 200°.

  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt vand og øl. Lun blandingen til den er lillefingervarm og hæld den i en skål. Rør gæren ud heri og tilsæt de øvrige ingredienser. Rør dejen sammen med en grydeske - dejen er fast. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1½ time.
  • Fordel dejen i en smurt brødforme (ca. 3 liter) og glat overfladen med en fugtig ske. Lad brødet efterhæve tildækket i ca. 1 time. Pensl med vand og drys med rugmel. Rids brødet og bag det midt i ovnen.

Tip

  • Lad brødet køle af på en bagerist. Gem det til næste dag, så er det nemmest at skære.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13026 kJ / 3113 kcal

Næringsindhold pr. 100g

786 kJ / 188 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 8,2 g
Protein: 10,4 % 4,8 g
Kulhydrat: 65 % 30,1 g
Fedt: 24,6 % 5,2 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/sodt-rugbrod-med-mandler-og-tranebar/