Kartoffelvafler

45 min
Kartoffelvafler

Kartoffelvafler er et virkeligt lækkert tilbehør til både kød, fisk og salat - sommer som vinter - til få og mange. Kartoffelvaflerne kan ovenikøbet forberedes 3-4 timer i forvejen og blot varmes lige inden de serveres. Kartoffelvaflerne smager super godt som de er, også kolde i madpakken. Prøv at servere dem som forret med røget laks eller frisk stenbiderrogn, creme fraiche, rødløg og frisk dild – en himmelsk mundfuld. Der er ramsløg i opskriften, men det kan du sagtens erstatte med frisk timian, oregano eller rosmarin.

Ingredienser

Kartoffelvafler

¾ kg Store, skrællede kartofler
50 g Smør - smeltet
½ dl Finthakkede ramsløg
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

Kartoffelvafler

  • Riv kartoflerne groft og vend dem sammen med smeltet smør, krydderurter, salt og peber.
  • Varm et vaffeljern godt op.
  • Kom 1/4 af kartoffelblandingen i vaffeljernet (kartoflerne kan godt væske lidt i skålen, - væsken skal ikke med i vaffeljernet) - dejen skal fordeles helt ud til kanten. Pres vaffeljernet helt sammen og bag kartoffelvaflen 5-7 min. ved jævn til kraftig varme.
  • Bag resten af vaflerne på samme måde.

Kartoffelvaflerne kan spices op med fx 3 spsk finthakkede timianblade, 1 knust fed hvidløg eller ¼ tsk friskkværnet peber ekstra. Du kan lave en stor portion kartoffelvafler i forvejen og varme de færdigbagte vafler op lige inden serveringen. Læg bagte kartoffelvafler på plader med bagepapir og varm dem midt i ovnen ca. 4 minutter ved 250° - en plade ad gangen.

Du kan tilsætte oregano, timian eller rosmarin i stedet for ramsløg.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3880 kJ / 927 kcal

Næringsindhold pr. 100g

463 kJ / 111 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 6 % 1,6 g
Kulhydrat: 54,2 % 14,8 g
Fedt: 39,8 % 5 g
Relateret video Kartoffelvafler

Kartoffelvafler er et virkeligt lækkert tilbehør til både kød, fisk og salat - sommer som vinter - til få og mange. Kartoffelvaflerne kan ovenikøbet forberedes 3-4 timer i forvejen og blot varmes lige inden de serveres.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/sprode-kartoffelvafler/