Kartoffelvafler
    Kartoffelvafler er et virkeligt lækkert tilbehør til både kød, fisk og salat - sommer som vinter - til få og mange. Kartoffelvaflerne kan ovenikøbet forberedes 3-4 timer i forvejen og blot varmes lige inden de serveres. Kartoffelvaflerne smager super godt som de er, også kolde i madpakken. Prøv at servere dem som forret med røget laks eller frisk stenbiderrogn, creme fraiche, rødløg og frisk dild – en himmelsk mundfuld. Der er ramsløg i opskriften, men det kan du sagtens erstatte med frisk timian, oregano eller rosmarin.
Ingredienser
Kartoffelvafler
| 
                                     
                                            
                                                    ¾ kg
                                                Store, skrællede kartofler
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    50 g
                                                Smør - smeltet
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    ½ dl
                                                Finthakkede ramsløg
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1½ tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    
                                                Friskkværnet peber
                                            
                                     
                                 | 
                                
Sådan gør du
Kartoffelvafler
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Kartoffelvaflerne kan spices op med fx 3 spsk finthakkede timianblade, 1 knust fed hvidløg eller ¼ tsk friskkværnet peber ekstra. Du kan lave en stor portion kartoffelvafler i forvejen og varme de færdigbagte vafler op lige inden serveringen. Læg bagte kartoffelvafler på plader med bagepapir og varm dem midt i ovnen ca. 4 minutter ved 250° - en plade ad gangen.
Du kan tilsætte oregano, timian eller rosmarin i stedet for ramsløg.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
464 kJ / 111 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2 g | 
| Protein: | 1,6 g | 
| Fedt: | 5 g | 
| Kulhydrat: | 14,8 g | 
Kartoffelvafler er et virkeligt lækkert tilbehør til både kød, fisk og salat - sommer som vinter - til få og mange. Kartoffelvaflerne kan ovenikøbet forberedes 3-4 timer i forvejen og blot varmes lige inden de serveres.