Stegt hornfisk
30 min
•
&format=webp)
Stegt hornfisk er en sjælden, men herlig spise. Her får du en hornfisk opskrift, som passer til dens sæson. Hornfisken svømmer i de danske farvande lige før det for alvor bliver sommer og lige efter sommeren. Nyd den delikate hornfisk....få evt. fiskehandleren til at udbene den. Skulle der være ben tilbage er det så praktisk at benene er blågrønne, så de er nemme at se. Tilberedning af hornfisk er enkelt - steg den med eller uden panering.
Ingredienser
Sursød grøntsagssalat
½ dl
Ufarvet lagereddike
|
|
---|---|
4 spsk
Sukker
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1
Agurk i tynde stave (ca. 250 g)
|
|
3
Gulerødder i tynde stave (ca. 200 g)
|
|
150 g
Radiser i kvarte
|
Perlespelt med salatost
320 g
Perlespelt (ca. 4 dl)
|
|
---|---|
4 dl
Vand
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
200 g
Salatost i tern
|
Stegt hornfisk
3
Udbenede og rensede hornfisk (ca. 400 g)
|
|
---|---|
¾ tsk
Groft salt
|
|
1 dl
Grofthakket frisk koriander eller kørvel
|
|
25 g
Smør
|
Sådan gør du
Sursød grøntsagssalat
Perlespelt med salatost
Stegt hornfisk
Hornfiskene kan også paneres. Pensl kødsiden med sennep og luk dem med en kødnål. Vend dem i en blanding af rugmel og salt og steg dem i smør i ca. 5 min. på hver side.
Du kan anvende sild i stedet for hornfisk.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11111 kJ / 2656 kcal
Næringsindhold pr. 100g
537 kJ / 128 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 24,6 % | 7,8 g |
Kulhydrat: | 47,3 % | 14,9 g |
Fedt: | 28,1 % | 4,1 g |
