Stracciatella ost

Stracciatella ost

10 min
Stracciatella er navnet på en friskost lavet af frisk mozzarella og piskefløde. Stracciatella ost kan spises helt naturel eller smages til med salt, peber, citronskal, krydderier, krydderurter og lign. Stracciatella ost smager forrygende sammen med en god tomatsalat eller som dip til snackgrøntsager og brødstænger. Prøv også stracciatella ost som sandwichspread eller i røræg.

Sådan gør du

Stracciatella ost
  • Riv mozzarellaostene i strimler og kom dem i en skål.
  • Tilsæt fløden lidt ad gangen og mos/rør ost og fløde sammen med en gaffel.
  • Tilsæt salt, peber og citronskal. Smag til.
  • Stil stracciatellaen tildækket på køl til servering, den smager bedst kold.
Mere inspiration

Server stracciatella osten til fx en god tomatsalat. Fx denne, hvor burrata osten erstattes af stracciatella osten.

Burrata salat
10 min
Burrata salat
(2)
Velbekomme!
Serveringsforslag

Stracciatella ost smager forrygende sammen grøntsager, brød og æg. Fx som topping på en (tomat)salat eller som dip til snackgrønt og ristet brød. Stracciatella ost er også velegnet i sandwich og i røræg.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5061 kJ / 1210 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1253 kJ / 300 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0 g
Protein: 12 % 8,8 g
Kulhydrat: 2,5 % 1,8 g
Fedt: 85,5 % 29 g

Ingredienser

Stracciatella ost
Friske mozzarella oste (á 125 g)
2
1½ dl
Flagesalt
½ tsk
Friskkværnet peber
Citronskal (usprøjtet)
evt. 1 tsk