Svampedeller
&format=webp)
Svampedeller er dejlige saftige frikadeller lavet af champignoner. Svampedellerne er et godt alternativ til de traditionelle frikadeller af kød og du kan servere dem på samme måde - med kartofler og salat eller grøntsager, som pålæg eller måske sammen med stuvet hvidkål. Når du laver svampedeller i stedet for frikadeller af kød, er det godt at tænke umami ind og svampe har et højt indhold af umami.
Ingredienser
Svampedeller
1 dl
Græskarkerner
|
|
---|---|
1
Grofthakket stort løg (ca. 100 g)
|
|
80 g
Finvalsede havregryn (ca. 2 dl)
|
|
2
Æg
|
|
2 spsk
Hakket frisk timian eller 2 tsk tørret timian
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
400 g
Rensede champignoner
|
2 spsk
Rapsolie
|
|
---|---|
20 g
Smør
|
Sådan gør du
Svampedeller
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Når du vælger grøntsager i stedet for kød, er det godt at tænke umami ind. Umami er grundsmagen, som kan defineres som det lidt diffuse begreb, velsmag - som vi bl.a. får fra kød. Svampe har et højt indhold af umami.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
652 kJ / 156 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 3,1 g |
Protein: | 6,3 g |
Fedt: | 10,9 g |
Kulhydrat: | 8,3 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.
