Svensk pølseret - med mere grønt
Svensk pølseret - med mere grønt. Den ligner meget den traditionelle Svensk pølseret, men vi har skruet ned for pølserne og op for kartofler og løg og tilføjet gulerødder. Så vil I gerne spise mere planterigt er Svensk pølseret - med mere grønt et godt sted at starte. De små skridts taktik og sund fornuft, det er den måde vi tror på i Arlas Inspirationskøkken, at vi kan ændre vores kostvaner i en mere grøn retning.
Ingredienser
Svensk pølseret
|
10 g
Smør
|
|
|---|---|
|
4
Finthakkede løg (ca. 300 g)
|
|
|
4
Groftrevne gulerødder (ca. 300 g)
|
|
|
3
Wienerpølser i tynde skiver (ca. 135 g)
|
|
|
1 spsk
Mild paprika
|
|
|
1 kg
Kogte, skrællede kartofler i tern
|
|
|
5 spsk
Koncentreret tomatpuré (ca. 70 g)
|
|
|
2½ dl
Madlavningsfløde
|
|
|
1 dl
Vand
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Pynt
|
Klippet purløg
|
|---|
Tilbehør
|
150 g
Groft rugbrød
|
|---|
Sådan gør du
Svensk pølseret
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan lave en vegetarisk version af den svenske "pølseret". Skift pølserne ud med en dåse skyllede, afdryppede hvide eller brune bønner. Og erstat evt. den milde paprika med røget paprika, så du får røgsmagen, som ellers kommer fra pølserne.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
360 kJ / 86 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,1 g |
| Protein: | 2,4 g |
| Fedt: | 2,7 g |
| Kulhydrat: | 12,9 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.