Thaisuppe med nudler
45 min
&format=webp)
Denne thaisuppe er dejlig cremet, og samtidig spicy, Thaisuppen er fyldt med grøntsager og nudler - og smagt til med eksotiske krydderier. Hjemmelavet thaisuppe kan serveres til aftensmad, for den både mætter og giver masser af grøntsager. Thaisuppen er nem at lave, smager skønt og luner godt.
Se den version
klassiske

Ingredienser
4 personer
Thaisuppe med nudler
2½ dl Madlavningsfløde | |
---|---|
1 dåse Light kokosmælk | |
8 dl Grøntsagsbouillon | |
1 spsk Fiskesauce | |
1½ tsk Sambal oelek | |
2 tsk Fintrevet frisk ingefær | |
1 stilk Citrongræs | |
2 spsk Limeskal (usprøjtet) | |
2 spsk Friskpresset limesaft | |
1½ tsk Groft salt |
3 Groftrevne gulerødder (ca. 250 g) | |
---|---|
1 Rød peberfrugt - i tynde, korte strimler (ca. 150 g) | |
150 g Optøede edamamebønner | |
100 g Bønnespirer | |
1 Rødt æble - i meget små tern, fx Elstar (ca. 100 g) |
150 g Tørrede risnudler |
---|
Tilbehør
4 skiver Groft brød (ca. 240 g) |
---|
Sådan gør du
Thaisuppe med nudler
Bedømmelse
For en mere fyldig suppe kan du tilsætte 400 g kyllingfilet i mundrette bidder. Tilsæt det rå kyllingekød til suppen før grøntsagerne og lad suppen koge i ca. 5 min. Tilsæt herefter resten af ingredienserne.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8682 kJ / 2075 kcal
Næringsindhold pr. 100g
355 kJ / 85 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 13 % | 2,7 g |
Kulhydrat: | 63,8 % | 13,3 g |
Fedt: | 23,2 % | 2,2 g |
Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.
Skræl frisk ingefær med en ske - se her, hvor nemt det er.