Thaisuppe med nudler
                                
                                     45 min
                                
                        
                    
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Denne thaisuppe er dejlig cremet, og samtidig spicy, Thaisuppen er fyldt med grøntsager og nudler - og smagt til med eksotiske krydderier. Hjemmelavet thaisuppe kan serveres til aftensmad, for den både mætter og giver masser af grøntsager. Thaisuppen er nem at lave, smager skønt og luner godt.
Ingredienser
Thaisuppe med nudler
| 
                                            
                                                    2½ dl
                                                Madlavningsfløde
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    1 dåse
                                                Light kokosmælk
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    8 dl
                                                Grøntsagsbouillon
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 spsk
                                                Fiskesauce
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1½ tsk
                                                Sambal oelek
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    2 tsk
                                                Fintrevet frisk ingefær
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 stilk
                                                Citrongræs
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    2 spsk
                                                Limeskal (usprøjtet)
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    2 spsk
                                                Friskpresset limesaft
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1½ tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     | 
| 
                                            
                                                    3
                                                Groftrevne gulerødder (ca. 250 g)
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    1
                                                Rød peberfrugt - i tynde, korte strimler (ca. 150 g)
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    150 g
                                                Optøede edamamebønner
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    100 g
                                                Bønnespirer
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1
                                                Rødt æble - i meget små tern, fx Elstar (ca. 100 g)
                                            
                                     | 
| 
                                            
                                                    150 g
                                                Tørrede risnudler
                                            
                                     | 
|---|
Tilbehør
| 
                                            
                                                    4 skiver
                                                Groft brød (ca. 240 g)
                                            
                                     | 
|---|
Sådan gør du
Thaisuppe med nudler
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
For en mere fyldig suppe kan du tilsætte 400 g kyllingfilet i mundrette bidder. Tilsæt det rå kyllingekød til suppen før grøntsagerne og lad suppen koge i ca. 5 min. Tilsæt herefter resten af ingredienserne.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
353 kJ / 84 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,6 g | 
| Protein: | 2,7 g | 
| Fedt: | 2,2 g | 
| Kulhydrat: | 13,3 g | 
            Relateret video
            Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.
            
    Skræl frisk ingefær med en ske - se her, hvor nemt det er.
 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    