Wienerschnitzel
1 time
•
Wienerschnitzel med "dreng".....en klassiker, som bare smager godt. Skal det være helt rigtigt er wienerschnitzelen, som her, lavet af kalveschnitzel. Citronskive med benfri sild, kapers og høvlet peberrod er det der kaldes "dreng" som er karakteristisk for en dansk wienerschnitzel. Her serverer vi Wienerschnitzlen med kartofler i ovn og herlig smørsovs.
Ingredienser
Wienerschnitzel
|
4
Kalveschnitzler a ca. 150 g (ca. 600 g)
|
|
|---|---|
|
200 g
Rasp (ca. 4 dl)
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
2
Æg
|
|
|
150 g
Smør
|
Ovnbagte kartoffeltern
|
800 g
Uskrællede kartofler i små tern (ca. 1 x 1 x cm)
|
|
|---|---|
|
25 g
Smeltet smør
|
|
|
1 tsk
Fint salt
|
"Dreng"
|
8
Benfri sild (ca. 40 g)
|
|
|---|---|
|
1
Citron (usprøjtet) i 4 tykke skiver
|
|
|
4 spsk
Høvlet peberrod
|
|
|
4 spsk
Kapers
|
Smørsauce
|
75 g
Smør
|
|---|
Tilbehør
|
400 g
Dampede ærter
|
|---|
Sådan gør du
Wienerschnitzel
Ovnbagte kartoffeltern
"Dreng"
Smørsauce
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Traditionelt serverer man råstegte eller brasede kartofler til wienerschnitzlen. Vi har valgt at servere ovnstegte kartoffeltern, da de kræver knap så meget smør. For vi synes, der allerede er riiiigeligt med smør i retten.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
699 kJ / 167 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,4 g |
| Protein: | 8 g |
| Fedt: | 9,8 g |
| Kulhydrat: | 11,8 g |