Wok med kylling, lime og bambus
En lækker wok med kylling, lime og bambus - og med nudler vendt i lige før I spiser. Wok er en super nem måde at lave aftensmad på. Du har en alt-i-én ret, så der er ikke meget opvask bagefter. Og så er en wokret nem at få til at smage af en hel masse, også de dage hvor I vil spare på kødet, eller spise helt uden kød. Så server wok med kylling, lime og bambus til aftensmad.....mon ikke alle i familien vil sætte pris på det.
Ingredienser
Wok
|
1 dåse
Bambusskud (ca. 225 g)
|
|
|---|---|
|
1 spsk
Olivenolie
|
|
|
3
Kyllingefileter i bredde strimler (ca. 400 g)
|
|
|
2
Grønne squash i stave (ca. 400 g)
|
|
|
2
Gule squash i stave (ca. 400 g)
|
|
|
1 spsk
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
|
|
|
1 tsk
Friskpresset limesaft
|
|
|
1 spsk
Fintrevet frisk ingefær
|
|
|
2 dl
Madlavningsfløde
|
|
|
2 dl
Strimlede basilikumblade
|
|
|
¾ tsk
Groft salt og friskkværnet peber
|
|
300 g
Tørrede ægnudler
|
|---|
Sådan gør du
Wok
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Hvis squashene har mange kerner, kan du fjerne dem med en teske.
I stedet for at vende nudler i wokken, kan du servere kogte ris eller kerner ved siden af.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
422 kJ / 101 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,6 g |
| Protein: | 7,1 g |
| Fedt: | 2,3 g |
| Kulhydrat: | 12,7 g |
Skræl frisk ingefær med en ske - se her, hvor nemt det er.