Wok
Wok er nem og hurtig aftensmad....der er nærmest kun godt at sige om en wokret. Den smager skønt med den kraftige krydring af lime, chili, ingefær og hvidløg. Wokken er smuk at se på med sine let stegte kulørte grøntsager. Du kan undgå madspild, da stort set alle slags grøntsager kan bruges i en wok. Og endelig er wok jo næsten en one pot, hvor alt kommer i en gryde.
Ingredienser
Marineret kød
|
½ dl
Friskpresset limesaft
|
|
|---|---|
|
1
Stort hakket fed hvidløg
|
|
|
2 spsk
Fintrevet frisk ingefær
|
|
|
1 spsk
Finthakket rød chilipeber
|
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
|
2
Grisekoteletter eller kyllingefileter (ca. 250 g)
|
Nudler
|
250 g
Tørrede ægnudler
|
|
|---|---|
|
2 liter
Vand
|
|
|
2 tsk
Groft salt
|
Wok
|
2½ spsk
Rapsolie
|
|
|---|---|
|
6
Gulerødder i stave (ca. 450 g)
|
|
|
3
Porrer i 1 cm skrå ringe (ca. 375 g)
|
|
1 liter
Kinakål i strimler
|
|---|
Pynt
|
Fintstrimlet porretop
|
|---|
Sådan gør du
Marineret kød
Nudler
Wok
Ved serveringen
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Kødet får meget kort tid, når det bliver brunet, derfor skal det skæres tyndt. Det skal nok blive gennemstegt, når det bliver vendt sammen med de varme grøntsager og nudler. I stedet for at vende nudler i de svitsede grøntsager og kød, kan du i stedet servere kogte ris til, fx basmatiris.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
343 kJ / 82 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,1 g |
| Protein: | 4 g |
| Fedt: | 2,6 g |
| Kulhydrat: | 10,5 g |
Skræl frisk ingefær med en ske - se her, hvor nemt det er.