Nyt logo gør det let at vælge mere klimavenlig emballage

For at gøre det let at navigere efter emballager, der er CO-reduceret, har vi lanceret et nyt logo.
Læs mere
21,5 milioner oste i mere klimavenlig emballage

21,5 milioner oste i mere klimavenlig emballage

Fra september 2019 bliver de velkendte brands, Riberhus, Arla Klovborg og Arla ØKO pakket ind i en mere klimavenlig emballage.

Økologi i CO2 reduceret emballage

I Karolines Køkken støtter vi op omkring Arlas fokus på at reducere CO2 påvirkningen af vores emballager. Derfor kommer Karolines Køkken økologisk creme fraiche 18% og fraiche 9% nu i et karton-bæger, som du kender det fra mælkekartonen. Ved at erstatte plastikbægret med det nye bæger, som er baseret på papir og lamineret på begge sider med polyethylene, spares der 60% co2 per bæger. Bægeret sorteres som restaffald ligesom mælkekartonen.

Økologi i CO2 reduceret emballage
Samme piskefløde, grønnere karton

Samme piskefløde, grønnere karton

Som en del af Arlas klimarejse er Karolines Køkken® konventionel og økologisk piskeflø-de nu skiftet over til en mere miljøvenlig karton.

I modsætning til en traditionel karton, der typisk består af pap beklædt indvendigt med et tyndt lag plast, er den grønnere karton fremstillet af brunt, ubleget pap. Dette betyder, at kartonen er uden det hvide kridtlag, som normalt pålægges, og dermed har den grønnere karton et lag mindre end den traditionelle karton.

Ligeledes er kartonens nye låg fremstillet af 100 procent biobaseret materiale, og dermed indeholder låget intet fossilt, olie-baseret plast, som er mere C02-tungt.

Skiftet til den nye emballage betyder dermed, at der opnås en C02-besparelse på 7 pro-cent per karton sammenlignet med den traditionelle flødekarton. Fløden hældes på de nye kartoner fra marts 2020.

Kartonen sorteres som restaffald.