Nyere studier gør op med myten om det usunde smør og den smørforskrækkelse, der har hersket tidligere. Er smør sundere, end de fleste af os går og tror?
Smør består hovedsageligt af fedt, hvilket er nødvendigt som en del af den varierede kost. Fedt bruges som energi og er med til at sørge for flere funktioner i din krop. Det er det samlede indtag af kost, der er afgørende for hvorvidt du spiser sundt eller ej. I en sund og varieret kost er der også plads til mindre sunde ting i moderate mængder.
Smør med måde
Når det er sagt, så er smør ikke sundt i sig selv, men kan være en del af en varieret kost. Devisen ”alt med måde” er ganske passende, når man snakker om smør, og man skal sørge for den rette kombination af mættede og umættede fedtsyrer
For mere inspiration og lækre opskrifter besøg vores Butter Hack univers
Smør eller blandingsprodukt?
Umiddelbart kan både smør og blandingsprodukter bruges til det samme. Den helt tydelige forskel er, at blandingsprodukter typisk er mere bløde og kan smøres på brød direkte fra køleskabet.
En tommelfingerregel er, at jo blødere margarinen og smørret er, desto mere umættet fedt indeholder det. Blandingsprodukter som Kærgården indeholder rapsolie for netop at gøre produktet blødt og smørbart, og netop rapsolie indeholder det, man kalder umættede fedtsyrer
Du kan altid læse mere om sund kost og indtagelse af fedt på Fødevarestyrelsens side altomkost.dk.