Butter Hacks af Mads Cortsen

Butter Hack med piment d’espelette og citrus

- et must til majskolben

Både kogte og grillede majs er en højtelsket sommerklassiker. Den søde majs er dog intent værd uden sin tro følgesvend - smør! Her er en opskrift på, hvordan du kan imponere dine grillgæster med en smør tilsat d’espelette og citrus.

Her er, hvad du skal bruge:

  • 1 pakke smør
  • 3 stilke estragon
  • 1 bundt purløg
  • 1 tsk fintsnittet skalotteløg
  • 2 tsk reduceret æblecidereddike
  • ½ tsk fintrevet citronskal
  • ¼ tsk cayennepeber
  • Lidt flagesalt

Se hvordan man gør i videoen.

Fremgangsmåde

  1. Pisk det tempererede smør sammen med creme fraichen
  2. Hak dit bananskalotteløg og capers fint og tilsæt det i smørret
  3. Tilsæt herefter piment d’espaletten lidt efter lidt, indtil du synes, den er tilpas spicy
  4. Hvis man ikke har piment d’espelette, kan det erstattes af tørrede chiliflager
  5. Nu tilsættes citronskallen og Butter Hacket smages til med saltflager
  6. Pil bladene af dine majs og gem nogle af de fine fehår fra bladene
  7. Kog majsene i let saltet vand i ca. 10 min
  8. Læg dem på grillen tilsidst, så majsene får lidt farve
  9. Når majskolberne er færdigtilberedt, og skal bades i den skønne spicy Butter Hack, så kan det være en fordel at bruge en pensel. Det fordeler smørret bedre
  10. Anret majskolberne med citrontimian og de gemte fehår fra majskolbebladene

Sørg for at have en ekstra skål med dit smør ind til spisebordet. Man kan blive svært afhængig.