Butter Hack af Gastromand

Gastromands Butter Hack med røget æblesmør

- uundværligt til grillaftenen

I USA er den klassiske apple butter en fast bestanddel som tilbehør til enhver grillfest.

Men på trods af navnet er der ingen smør i apple butter.

Det var udgangspunktet for, hvad der er endt med at blive et uundværligt element til enhver Gastromand-grillaften – Gastromands røgede æblesmør – med smør!

Brug den som en lun barbecuesauce, som den perfekte marinade til svin, fisk, kylling eller som afsluttende smagsgiver på en grillet ribeye.

Æbler og timian har det bare rigtig godt i hinandens selskab. Kombineres det med smørrets fedme, lidt syre, lidt sødme og et let spark fra chilien, så har man det perfekte Butter Hack til grillaftenen. That’s a promise.

Her er, hvad du skal bruge:

  • 100 g temperet smør
  • 4 æbler
  • 2 rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 1 frisk chilifrugt
  • 1 dl brun farin
  • ½ dl balsamico
  • 1 spsk tomatpure
  • Saft fra 1 limefrugt
  • 2,5 dl vand
  • 1 spsk barbecuekrydderi
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk salt

Se hvordan man gør i videoen.

Fremgangsmåde

  1. Start med at dele æbler, løg og chilifrugt på midten (fjern kerner fra kernehuset)
  2. Find et ildfast fad frem og smør bund og sidder. Fyld det ildfaste fad med dine æbler, løg og chilifrugt. Fordel resterende ingredienser jævnt udover fadet. Tænd din grill på indirekte varme og smid dit fad på grillen i ca. 1 time. Grillningen foregår med lukket låg
  3. Efter en times tid på grillen tager du fadet af grillen og overfører fadets indhold til et blenderglas. Alternativt kan du bruge en skål og en stavblender. Blend indtil ingredienserne har en ensartet konsistens. Dit Butter Hack med røget æblesmør er nu klar til en aften under solen